Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Facebook stenger falske propagandakontoer. Det har blitt avdekket koblinger til Russland.

sample-content-1
Fakismile fra Facebook: Dette er noen av kontoene som blei stengt av Facebook tirsdag 31. juli 2018.

Facebook stengte 32 sider og falske kontoer tirsdag 31. juli, melder selskapet i en pressemelding. Dette var kontoer som forsøkte å fyre opp under sosiale og politiske spenninger i USA, i følge Politico.

Sidene som ble stengt denne uka ble opprettet så tidlig som mars 2017 – den nyeste opprettet så sent som mai 2018, melder selskapet. Sidene som ble stengt hadde plassert 150 annonser på Facebook for ca 11 000 dollar på Facebook og Instagram, betalt i amerikanske og kanadiske dollar.

Sidene som ble stengt het “Aztlan Warriors,” “Black Elevation,” og “Mindful Being”, sider med mer enn 290 000 følgere.

«Noe av aktiviteten samsvarer med det vi så fra IRA før og etter valget i 2016. Og vi har funnet bevis på sammenhenger mellom disse kontoene og IRA-kontoene vi deaktiverte i fjor», skriver Facbook.

IRA er her Russland-baserte Internet Research Agency, et selskap som mistenkes å stå bak påvirkningskampanjer mot Hillary Clinton under valgkampen 2016.

Facebook presiserer at de ikke er sikre på hvem som står bak sidene som blei stengt denne uka: «Vi er fortsatt i et tidlig stadium av etterforskningen, og har ikke alle fakta – inkludert hvem som kan stå bak dette».

I april 2018 fjernet Facebook 70 IRA-kontrollerte Facebook-kontoer og 65 Instagram-kontoer, i tillegg til 138 Facebook-sider som selskapet mente var tilknyttet IRA.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT