Fakismile fra Facebook: Dette er noen av kontoene som blei stengt av Facebook tirsdag 31. juli 2018.
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
sample-content-1
Fakismile fra Facebook: Dette er noen av kontoene som blei stengt av Facebook tirsdag 31. juli 2018.

Facebook stengte 32 sider og falske kontoer tirsdag 31. juli, melder selskapet i en pressemelding. Dette var kontoer som forsøkte å fyre opp under sosiale og politiske spenninger i USA, i følge Politico.

Sidene som ble stengt denne uka ble opprettet så tidlig som mars 2017 – den nyeste opprettet så sent som mai 2018, melder selskapet. Sidene som ble stengt hadde plassert 150 annonser på Facebook for ca 11 000 dollar på Facebook og Instagram, betalt i amerikanske og kanadiske dollar.

Sidene som ble stengt het “Aztlan Warriors,” “Black Elevation,” og “Mindful Being”, sider med mer enn 290 000 følgere.

- Annonse -

“Noe av aktiviteten samsvarer med det vi så fra IRA før og etter valget i 2016. Og vi har funnet bevis på sammenhenger mellom disse kontoene og IRA-kontoene vi deaktiverte i fjor», skriver Facbook.

IRA er her Russland-baserte Internet Research Agency, et selskap som mistenkes å stå bak påvirkningskampanjer mot Hillary Clinton under valgkampen 2016.

Facebook presiserer at de ikke er sikre på hvem som står bak sidene som blei stengt denne uka: «Vi er fortsatt i et tidlig stadium av etterforskningen, og har ikke alle fakta – inkludert hvem som kan stå bak dette».

- Annonse -Frontrunner.site

I april 2018 fjernet Facebook 70 IRA-kontrollerte Facebook-kontoer og 65 Instagram-kontoer, i tillegg til 138 Facebook-sider som selskapet mente var tilknyttet IRA.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin