Facebook stenger falske propagandakontoer. Det har blitt avdekket koblinger til Russland.

Fakismile fra Facebook: Dette er noen av kontoene som blei stengt av Facebook tirsdag 31. juli 2018.
Annonse
sample-content-1
Fakismile fra Facebook: Dette er noen av kontoene som blei stengt av Facebook tirsdag 31. juli 2018.

Facebook stengte 32 sider og falske kontoer tirsdag 31. juli, melder selskapet i en pressemelding. Dette var kontoer som forsøkte å fyre opp under sosiale og politiske spenninger i USA, i følge Politico.

Sidene som ble stengt denne uka ble opprettet så tidlig som mars 2017 – den nyeste opprettet så sent som mai 2018, melder selskapet. Sidene som ble stengt hadde plassert 150 annonser på Facebook for ca 11 000 dollar på Facebook og Instagram, betalt i amerikanske og kanadiske dollar.

Sidene som ble stengt het “Aztlan Warriors,” “Black Elevation,” og “Mindful Being”, sider med mer enn 290 000 følgere.

«Noe av aktiviteten samsvarer med det vi så fra IRA før og etter valget i 2016. Og vi har funnet bevis på sammenhenger mellom disse kontoene og IRA-kontoene vi deaktiverte i fjor», skriver Facbook.

IRA er her Russland-baserte Internet Research Agency, et selskap som mistenkes å stå bak påvirkningskampanjer mot Hillary Clinton under valgkampen 2016.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Facebook presiserer at de ikke er sikre på hvem som står bak sidene som blei stengt denne uka: «Vi er fortsatt i et tidlig stadium av etterforskningen, og har ikke alle fakta – inkludert hvem som kan stå bak dette».

I april 2018 fjernet Facebook 70 IRA-kontrollerte Facebook-kontoer og 65 Instagram-kontoer, i tillegg til 138 Facebook-sider som selskapet mente var tilknyttet IRA.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!