Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Et Etiopia som overrasker alle, og hvordan bli smartere enn en ape

Bilde av Du Verden!
Du Verden og en iPad. Foto: Terje Karlsen.

PODKAST: Verden er ikke bare klimakrise, atomopprustning og krig, det går også bedre enn før – for eksempel i Etiopia akkurat nå!

Du verden-podkasten denne uka diskuterer den rivende politiske utviklingen i Afrikas nest mest folkerike land, hvor et undertrykkende regime er erstattet av en reformvennlig statsminister med en kvinnesterk regjering. Kan utviklingen vare?, spør vi, og professor Kjetil Tronvoll fra Bjørknes Høyskole og seniorforsker Lovise Aalen fra Chr. Michelsen Institute (CMI) svarer.

Dessuten, syns du at du har hørt litt lite om det som skjer i Etiopia? Hører du generelt for lite om at ting også går godt i verden? En nylig undersøkelse viser at nordmenn gjør det dårligere enn sjimpanser på spørsmål om viktige globale framskritt. Vi diskuterer hvorfor det er sånn, og hva som kan gjøres med det, med journalistikkprofessor Kristin Skare-Orgeret fra OsloMet og Beathe Øgård, leder av Studenters og Akademikernes Hjelpefond (SAIH).

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/538214373″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT