Du Verden og en iPad. Foto: Terje Karlsen.
Bilde av Du Verden!
Du Verden og en iPad. Foto: Terje Karlsen.

PODKAST: Verden er ikke bare klimakrise, atomopprustning og krig, det går også bedre enn før – for eksempel i Etiopia akkurat nå!

Du verden-podkasten denne uka diskuterer den rivende politiske utviklingen i Afrikas nest mest folkerike land, hvor et undertrykkende regime er erstattet av en reformvennlig statsminister med en kvinnesterk regjering. Kan utviklingen vare?, spør vi, og professor Kjetil Tronvoll fra Bjørknes Høyskole og seniorforsker Lovise Aalen fra Chr. Michelsen Institute (CMI) svarer.

Dessuten, syns du at du har hørt litt lite om det som skjer i Etiopia? Hører du generelt for lite om at ting også går godt i verden? En nylig undersøkelse viser at nordmenn gjør det dårligere enn sjimpanser på spørsmål om viktige globale framskritt. Vi diskuterer hvorfor det er sånn, og hva som kan gjøres med det, med journalistikkprofessor Kristin Skare-Orgeret fra OsloMet og Beathe Øgård, leder av Studenters og Akademikernes Hjelpefond (SAIH).

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/538214373″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Du verden! er podkasten som løfter blikket – med Stig Arild Pettersen, Ingerid Salvesen og Christian Borch. Denne podkasten er tilgjengelig også via Soundcloud og iTunes. Takk til Du verden for tillatelse til å gjengi utgivelsene hos Transit magasin.
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!