Emil André Erstad er ny kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité

Foto: Den norske Helsingforskomité
Annonse
Forfattarbilete_bredde
Emil André Erstad. Foto: Den norske Helsingforskomité

Emil André Erstad er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité. Han kommer fra stillingen som tidligere Krf-leders Knut Arild Hareides rådgiver.

– I en tid hvor populismen er på fremmarsj i mange land og hvor grunnleggende institusjoner som demokrati og menneskerettigheter utfordres, kan jeg ikke tenke meg noe viktigere og mer inspirerende enn å jobbe med å forsvare menneskerettighetene sammen med de som står i frontlinjen, sier den nye kommunikasjonssjefen i en uttalelse på nettsidene til Den norske Helsingforskomité.

Krf’eren Erstad befinner seg politisk på partiets venstrefløy, og var på Hareides og mindretallets side under høstens fløykamp i Kristelig folkeparti. Erstad kommer rett fra Stortinget og som rådgiver for KrF-leder Knut Arild Hareide. Han har tidligere vært Internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda og leder for KrFU.

– Vi gleder oss veldig, og har store forventninger til Erstad som ny kommunikasjonssjef. Han har en spennende bakgrunn og vi håper at han kan være med på å løfte det viktige arbeidet vi gjør med menneskerettigheter i Norge og utland, sier Bjørn Engesland, generalsekretær i Den norske Helsingforskomité.

Erstad er opprinnelig fra Radøy i Hordaland. Han er forfatter av boken «Farvel, Syria. Om eit folk på flukt» og har også vært spaltist i Vårt Land.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!