Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Bli med Transit magasin inn i det nye året

Godt nytt år til alle våre lesere og støttespillere!

Transit magasin ønsker alle våre lesere, abonnenter og følgere et godt nytt år. Vi ønsker benytte anledningen til å takke dere som har fulgt oss og støttet oss det siste året. Det er mange som har heiet frem dette magasinprosjektet, helt siden ideen om et nytt norsk globalmagasin dukket opp høsten 2017.

Transit magasin er Norges nye globalmagasin. Vår ambisjon er å levere reportasjer, analyser og ytringer – med tro på kunnskap, fellesskap og samarbeid som verktøy for en globalisert verden.

Transit; fra italiensk transito, som i sin tur kommer fra latin transitus,som betyr «gjennomgang» eller «overgang», avledet av verbet transire («gå, dra, reise gjennom», «gå over», «passere»)

cropped-Teknopol-ProfilbildeDet er helt nødvendig med en ny uavhengig publikasjon, som setter journalistikken og de globale spørsmålene først. Transit magasin ønsker å være denne publikasjonen.

Etter to år på lufta under navnet Teknopol, en blogg om teknologi og global utviklinghar vi fått produksjonsstøtte fra Fritt Ord. Vi har jobbet med å videreutvikle vårt konsept under det nye navnet – Transit magasin. Midlene fra Fritt Ord går uavkortet til innkjøp av artikkelserier og reportasjer.

Vi ønsker å fortelle om disse møtene. Du skal i 2019 fortsatt få møte folk fra verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av våre journalister som allerede er basert i fire verdensdeler. Gjennom dette året har våre artikler blitt lest over 70.000 ganger. De aller aller fleste sidevisningene siste halvår 2018, etter lansering og en bevisst satsing fra og med august 2018.

Hvilke artikler ble mest lest 2018?

Vår ambisjon i Transit magasin er å ha journalister der ute hvor folk bor. Vår journalist Niono Page er bosatt i Mumbai og rapporterte i desember med «Drapet på den amerikanske misjonæren viser makten som aldri dør«. Moses R. Mongo fra Tanzania fortalte i høst om «Over 220 døde: Ferjeulykken på Victoriasjøen kunne vært unngått«. John Færseth var på plass i Makedonia under høstens folkeavstemning, og skrev derfra analysen «Makedonia i skjebnevalg: historie eller fremtid?» og når valgresultatet ble kjent «Seiersmarkering i Skopje med Davidstjerner og høyreekstreme side om side«. Andrew Kroglund var i høst i Marokko, og inviterte «Bli med til Marokko, et land som har huset migranter og minoriteter i århundrer«.

Artikler om flerkultur, migrasjon og innvandring engasjerer. Vår skribent Assad Nasirs kronikk  «Problemet er ikke at søskenbarn gifter seg, men at de puler» var da også årets mest leste på Transit magasin. Høsten 2018 var FNs migrasjonsplattform mye diskutert, og kommentaren «Dialogen om migrantene bryter sammen når virkelighetsforståelsen er så ulik. Dette er taktikk fra ytre høyre» fikk mange klikk. Freds- og sikkerhetspolitikk engasjerer;  Hedda Langemyrs «Vi bør vokte oss for å gjøre Frode Berg, e-tjenesten og nasjonal sikkerhet en bjørnetjeneste» var mest lest innen dette feltet.

Vi publiserer nå nye saker nesten daglig. Ikke minst på grunn av vårt gode samarbeid med eksempelvis utenrikspodkasten Du verden, USA-baserte Korrespondentene, bloggkollektivet Maddam, Verdens beste nyheter, faktasjekkerne i Faktisk.no og økonomipodkasten TaxCast. For å nevne noen.

Ja, vi har en lang vei igjen

Javisst har vi en lang vei igjen å gå for å kunne si at det er grundig og god global journalistikk i alle artikler og alle avsnitt også hos oss. Vi utvikler oss redaksjonelt, vi jobber med ulike redaksjonelle produkter, og vi har planer og penger til å produsere journalistikk gjennom 2019.

Vi har utrolig gode muligheter til å lykkes med satsingen vår. Vi ønsker å satse kommersielt, og vi annonserer nå etter en markedskonsulent for å styrke markedsarbeidet vårt. Vi jobber med kommersielle strategier og produkter, som jeg håper leserne vil få se mer av i 2019. Dette vil skape verdier for våre annonsører.

Magasinet drives av Transit media AS, med meg som ansvarlig redaktør og daglig leder. Transit drives etter magasinets formålsparagrafRedaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Aksjeselskapet skal ha inn flere på eiersiden.

Tusen takk til redaksjonen og til redaksjonsrådet for et veldig spennende 2018. Transit bygger det nye globale magasinet stein for stein, med grundighet og tålmodighet. Vi er fortsatt i startgropa, og det er et spennende sted å være. Men i 2019 skal vi framover med stadig tydeligere retning.

Vi gleder oss til fortsettelsen i 2019. Arbeidet vårt i det nye året skal plassere oss enda tydeligere i medielandskapet.

Fra alle oss i redaksjonen, vi ønsker dere alle et godt nytt år.

Med vennlig hilsen,

Terje Karlsen,

redaktør

Og ja! Journalistikk koster penger, støtt oss via Vipps eller kontonummer. Alle beløp, små eller store, går uavkortet til honorar til våre journalister utenlands.
Vipps - støtt oss (3)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT