Bjørn Haugland., Foto: DNV GL

Bjørn Kjærand Haugland blir den nye (og første) administrerende direktør i næringslivets klimanettverk Norge 203040.

– For meg er det svært motiverende å få lede arbeidet i Norge 203040 videre. Vi skal samle de mest klimaambisiøse selskapene i Norge for å ta en ledende rolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet, sier Haugland.

Haugland har vært ansatt i Veritas i 28 år og går til Norge 203040 fra stillingen som direktør for bærekraft i DNV GL. Han har hatt ledende roller i forretningsområder i Norge, Korea og Kina.

“Han er en globalt anerkjent stemme innen bærekraft og har mye erfaring med å arbeide i skjæringsflaten mellom næringsliv, myndigheter og teknologi”, skriver Norge 203040 i en pressemelding.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Haugland starter i sin nye jobb den 15. mars.

Haugland skal være en pådriver for å nå Norges klimamål

Det var styreleder og grunnlegger av Norge 203040, Jens Ulltveit-Moe, som hentet Haugland til lederjobben:

– Vår stemme har ikke vært sterk nok, og mange ser feilaktig nok på næringslivet som en klimasinke, noe vi vet ikke er tilfelle. Jeg er glad for at Bjørn nå går inn i rollen som administrerende direktør, og er trygg på at ansettelsen vil løfte oss til nye høyder, sier Ulltveit-Moe.

Formålet med det næringslivsdrevne klimainitiativet er å identifisere nye forretningsmuligheter på veien mot lavutslippssamfunnet, og være en pådriver for å nå Norges klimamål innen 2030.

Oppfordrer selskaper med klimaambisjoner til å ta kontakt

Medlemsbedrifter i Norge 203040 forplikter seg til å engasjere seg på toppledernivå. Det forutsettes at selskapet har satt seg klare klimamål:

– Vi har topplederforankring, og ser at det å samle selskaper fra ulike sektorer driver innovasjon. Derfor har det vært avgjørende at flere av bedriftene som har kommet lengst og villet mest, har sluttet seg til koalisjonen, sier Haugland, og inviterer selskaper med klimaambisjoner til å ta kontakt.

Miljøstiftelsen ZERO og WWF Verdens naturfond støtter opp under nettverkets hovedmål, og bidrar ved å legge til rette for samarbeid, engasjement og tilstedeværelse for selskapene som er med.

Haugland har fått mange heiarop på Twitter etter ansettelsen:

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)