Bernie Sanders stiller som presidentkandidat til valgkampen 2020

Bernie Sanders annonserte 19. februar at han stiller som kandidat til USAs presidentvalgkamp 2020. Foto: Flickr / Phil Roeder / CC-BY-2.0
Annonse
21145251444_3d3daa2081_k-2
Bernie Sanders annonserte 19. februar at han stiller som kandidat til USAs presidentvalgkamp 2020. Foto: Flickr / Phil Roeder / CC-BY-2.0

PODKAST: Bernie Sanders har kunngjort at han vil stille som presidentkandidat i 2020. Sosialdemokraten Sanders ble en sensasjon i 2016 da han utfordret Hillary Clinton, og gjorde det langt bedre enn alle hadde forventet, inkludert Sanders selv.

Nominasjonskampen i 2020 kunne ikke vært mer annerledes enn den Sanders allerede har lagt bak seg. Partiet har beveget seg i hans retning de siste årene, men det betyr også at mange kandidater utfordrer ham om velgerne på venstresiden i partiet. Og med sine 77 år er det mulig velgerne vil ha et yngre alternativ.

Likevel har den siste uken vist at mange som støttet Sanders i 2016 fortsatt «feel the Bern.» Han har samlet inn flere millioner dollar fra flere hundre tusen støttespillere, og kommer til å bli å regne med i 2020.

HØR PODKASTEN HER:

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Roy Kvatningen (Nettavisen). Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!