Nei, NASA-GISS har ikke manipulert en total temperaturøkning i perioden 1880-2011 på 0,8 grader

Meteorologisk institutt i Oslo - Tallhall, Blindern. Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen. CC BY SA 3.0
Annonse
Lammeskyer over tallhall
Meteorologisk institutt i Oslo – Tallhall, Blindern. Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen. CC BY SA 3.0

FAKTASJEKK: Ny kunnskap om temperaturendringer, og nye data, gjør at NASA og andre klimaforskere justerer på gamle temperaturmålinger. Det er hverken juks eller manipulasjon, slik det hevdes i Nettavisen-innlegget, men ordinær vitenskapelig metode.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!