Nei, NASA-GISS har ikke manipulert en total temperaturøkning i perioden 1880-2011 på 0,8 grader

Meteorologisk institutt i Oslo - Tallhall, Blindern. Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen. CC BY SA 3.0
Annonse
Lammeskyer over tallhall
Meteorologisk institutt i Oslo – Tallhall, Blindern. Foto: Mai-Linn Finstad Svehagen. CC BY SA 3.0

FAKTASJEKK: Ny kunnskap om temperaturendringer, og nye data, gjør at NASA og andre klimaforskere justerer på gamle temperaturmålinger. Det er hverken juks eller manipulasjon, slik det hevdes i Nettavisen-innlegget, men ordinær vitenskapelig metode.

%CODE4%

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!