40.000 deltok på klimademonstrasjon i Amsterdam

Fra demonstrasjonstoget i Amsterdam, søndag 10. mars. Foto: Skjermdump, Greenpeace-video
Annonse
amsterdam_klimaaksjon_100319_2-696x496
Fra demonstrasjonstoget i Amsterdam, søndag 10. mars. Foto: Skjermdump, Greenpeace-video

Demonstrantene krevde at landets myndigheter må gripe inn med tiltak mot klimaendringene. Dette skal ha vært den første klimademonstrasjonen i sitt slag i Nederland, siden klimaaksjonene tok til.

Det har blitt lagt merke til at oppslutningen i Amsterdam var ekstra stor, med anslagsvis 40.000 deltakere.

Greenpeace, sammen med flere andre organisasjoner og grupperinger, stod bak demonstrasjonen sist søndag. Et kraftig regnvær i den nederlandske hovedstaden hindret ikke demonstrantene å stille opp i store mengder.

I vinter har det vært klimademonstrasjoner og skolestreiker i mange land over hele verden. Felles for de fleste er at Greta Thunbergs skolestreik og aksjonisme har vært inspirasjonskilden, noe som også var tilfelle med aksjonen i Amsterdam.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Den høye deltakelsen er beviset på at folk nå krever en kraftfull klimapolitikk fra regjeringen, het det i en erklæring fra arrangørene, skriver Yahoo!News.

Det er planlagt en ny klimaaksjon i Amsterdam førstkommende torsdag, den 14. mars.

I Norge arrangeres det skolestreik for klima i Stavanger fredag 15. mars, i regi av Grønn Ungdom, og en stor nasjonal aksjon holdes fredag 22. mars.

amsterdam_klimaaksjon_100319
Fra demonstrasjonen i Amsterdam, søndag 10. mars. Foto: Skjermdump, Greenpeace-video på FB
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og vi har ingen bindingstid. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!