- Dette er et stort og viktig oppdrag. At verdens miljøministre gir meg denne oppgaven, er en anerkjennelse av den lederrollen Norge har i det globale miljøarbeidet, sier Elvestuen. Foto: Klima- og miljødepartementet / Jon Berg
elvestuen-1
– At verdens miljøministre gir meg denne oppgaven, er en anerkjennelse av den lederrollen Norge har i det globale miljøarbeidet, sier klima og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Klima- og miljødepartementet / Jon Berg

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen ble 15. mars valgt til president for FNs miljøforsamling. Han har vervet i to år.

— Dette er et stort og viktig oppdrag. At verdens miljøministre gir meg denne oppgaven, er en anerkjennelse av den lederrollen Norge har i det globale miljøarbeidet, sier klima-. og miljøminister Ola Elvestuen i en pressemelding.

Miljøforsamlingen er FN miljøs hovedforsamling, og møttes i Nairobi i Kenya denne uka.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

— For å ta tak i verdens store miljøproblemer som marin forsøpling, global oppvarming og tap av natur, trenger vi en global felles innsats. Min oppgave i denne rollen  blir å tilrettelegge for et godt samarbeid mellom landene.  Det blir krevende, men det er helt avgjørende at vi oppnår et godt resultat på det neste møtet i FNs miljøforsamling, sier Elvestuen.

Norge overtar vervet etter Estland. Ved FNs miljøforsamling møtes verdens miljøministre, dette skjer annethvert år i Nairobi, hvor hovedkvarteret for FN Miljø ligger.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

3 KOMMENTARER

Comments are closed.