Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Ola Elvestuen valgt til president for FNs miljøforsamling

elvestuen-1
– At verdens miljøministre gir meg denne oppgaven, er en anerkjennelse av den lederrollen Norge har i det globale miljøarbeidet, sier klima og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Klima- og miljødepartementet / Jon Berg

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen ble 15. mars valgt til president for FNs miljøforsamling. Han har vervet i to år.

— Dette er et stort og viktig oppdrag. At verdens miljøministre gir meg denne oppgaven, er en anerkjennelse av den lederrollen Norge har i det globale miljøarbeidet, sier klima-. og miljøminister Ola Elvestuen i en pressemelding.

Miljøforsamlingen er FN miljøs hovedforsamling, og møttes i Nairobi i Kenya denne uka.

— For å ta tak i verdens store miljøproblemer som marin forsøpling, global oppvarming og tap av natur, trenger vi en global felles innsats. Min oppgave i denne rollen  blir å tilrettelegge for et godt samarbeid mellom landene.  Det blir krevende, men det er helt avgjørende at vi oppnår et godt resultat på det neste møtet i FNs miljøforsamling, sier Elvestuen.

Norge overtar vervet etter Estland. Ved FNs miljøforsamling møtes verdens miljøministre, dette skjer annethvert år i Nairobi, hvor hovedkvarteret for FN Miljø ligger.

LES OGSÅ

3 KOMMENTARER

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT