Frode Pleym er ny leder i Greenpeace Norge

Frode Pleym er ny leder i Greenpeace Norge. Foto: Greenpeace
Annonse
frode_pleym_greenpeace_240419-696x506
Frode Pleym er ny leder i Greenpeace Norge. Foto: Greenpeace

Frode Pleym (43) er ansatt som ny leder i Greenpeace Norge. Han har mer enn 15 års erfaring fra Greenpeace, og kommer fra stillingen som leder for kontoret i Sverige.

– Vi er vitne til en global klimabølge ledet av de unge, og det er utrolig inspirerende. De er kompromissløse og krever ikke flere rapporter, men konkret handling for verdens klima. Greenpeace skal hjelpe til med å legge press på politikere og selskaper og sørge for at de unges krav bunner ut i resultater, sier Frode Pleym.

Greenpeace Norge, som i dag har nesten 20 ansatte og om lag 20.000 norske støttemedlemmer, har tatt seg god tid med å finne etterfølgeren til Truls Gulowsen. Gulowsen sluttet 31. desember i fjor, og er i dag seniorrådgiver i Regnskogfondet.

Å stanse letingen etter ny olje er det viktigste Norge kan gjøre for klimaet.

Frode Pleym, ny leder i Greenpeace Nore

Bred erfaring som miljøverner

Frode Pleym er født i Oslo, og har blant annet bodd åtte år i Nord-Norge. Han ble aktiv i Natur og Ungdom i 1993 etter å ha sett aktivister klatre på et kullkraftverk, og han har også arbeidet i Naturvernforbundet.

Siden 1999 har han jobbet for Greenpeace i Norge, Sverige, Island, Taiwan, Korea og Japan.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Jeg har fått være med på utrolig mye givende. I 2001 satt jeg i en lettbåt som konfronterte russiske oljetankere, og i 2008 bodde jeg i regnskogen i Indonesia for å stoppe hogst. Jeg synes det er viktigere enn noensinne å bruke ikkevoldelige aksjoner for å bidra til endring, sier Pleym.

Klimasøksmålet blir sentralt

I november fortsetter klimasøksmålet mot staten i Borgarting lagmannsrett, der Greenpeace sammen med Natur og Ungdom har saksøkt den norske stat for brudd på Grunnlovens miljøparagraf. Å få norske myndigheter til å slutte å lete etter ny olje vil være et av de viktigste målene for Pleym i den nye stillingen.

– Etter Arbeiderpartiets Lofoten-vedtak er det nå rom for store endringer i norsk oljepolitikk. Vi har funnet mer olje i verden enn vi kan forbruke hvis vi skal nå målene i Parisavtalen, så det å stanse letingen etter ny olje er det viktigste Norge kan gjøre for klimaet. Når politikerne er for feige til å ta ansvar, må vi gå rettens vei, sier Pleym.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!