UN Global Compact etableres i Norge. Kim N. Gabrielli ansatt som direktør

Så starter FNs initiativ for bærekraftig næringsliv opp i Norge. Kim N. Gabrielli blir ny direktør. Foto: Kristian Holten
Annonse
kim-n.-gabrielli-foto_kristian-holten
Nå starter FNs initiativ for bærekraftig næringsliv opp i Norge. Kim N. Gabrielli blir ny direktør. Foto: Kristian Holten

Kim N. Gabrielli tiltrer som direktør for nyetablerte UN Global Compact Norge 1. september. Gabrielli kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær i Unicef Norge.

— Næringslivet spiller en absolutt nøkkelrolle skal vi nå bærekraftsmålene innen 2030. I en tid verden og Norge trenger et bærekraftig næringsliv mer enn noen gang før, er dette en av de mest spennende og framtidsrettede jobbene jeg kan tenke meg, sier Gabrielli i en pressemelding.

«UN Global Compacts nye styre og sekretariat i Norge, vil løfte engasjementet og bygge bærekraftskompetanse i norsk næringsliv», i følge meldingen som ble sendt ut fra det nyetablerte sekretariatet i dag.

Gabrielli har over 12 års erfaring fra internasjonalt samarbeid, fra blant annet UNICEF, Norges idrettsforbund og Røde Kors. Det siste året har han jobbet som assisterende generalsekretær og ledet UNICEF Norges arbeid innen barns rettigheter og bærekraft. Gabrielli er også programleder for UNICEF Bærekraftspodden.

Han vil som direktør ha ansvar for UN Global Compact Norges daglig drift:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

— Kim Gabrielli har lang fartstid med å bygge samarbeidsarenaer mellom næringsliv, myndigheter, akademia og sivilsamfunn, noe som vil være et viktig element i arbeidet til UN Global Compact Norge. Han tar med seg faglig kompetanse, ambisjon og engasjement, og vi gleder oss til hva han kan utrette som daglig leder hos oss, sier styreleder for UN Global Compact Norge, Wenche Grønbrekk.

Dette kan UN Global Compact bidra med

NHO-sjef Ole Erik Almlid mener det lønner seg at bedrifter tar samfunnsansvar:

— Når bedrifter tar ansvar lønner det seg, ikke bare for samfunnet, men oftest også for bedriftene selv. Det gir bedre risikokontroll, og i mange tilfeller også bedre omdømme, sier Almlid i en uttalelse på NHOs nettsider i dag.

Det nyetablerte FN-initiativet i Norge skal bidra til at norske virksomheter kan jobbe enda tettere sammen om utfordringer de står overfor, sier styreleder for UN Global Compact Norge, Wenche Grønbrekk:

— Bærekraft for virksomheter er ikke bare grønnmaling og fine formuleringer, men strategisk arbeid for å skape endring. Det skal bidra til et bedre samfunn, samtidig som det også må bidra til å bygge bunnlinje. UN Global Compact skal være en drivkraft i å få virksomheter i både offentlig og privat sektor til å sette bærekraft på agendaen, ta lederskap på bærekraftsmålene, og skape et fora for deling av kunnskap og erfaring.

FNs initiativ for bærekraftig næringsliv avholder første ordinære generalforsamling i Norge 6. juni, og virksomheten starter opp fra høsten 2019.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Comments are closed.