Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Unicef og Telenor samarbeider om å beskytte barn i Bangladesh mot nettovergrep

unicef_patrick_brown_190719
10 år gamle Sehera Begum går på Projapoti Child Learning Centre i Bangladesh. Foto: UNICEF / Patrick Brown.

– Unicef jobber for å sikre at hvert eneste barn i Bangladesh er beskyttet fra alle former for vold, utnyttelse og misbruk. Dette prosjektet sørger for at beskyttelse av barn på nett løftes fram i lyset. Vi håper også at dette vil danne fundamentet for at denne problemstillingen vil bli en viktig del av barns utdanning i Bangladesh, sier generalsekretær i Unicef Norge,  Camilla Viken.

Siden 2014 har Unicef Norge og Telenor samarbeidet på tvers av mange landegrenser og Telenors markeder, og sammen med flere av Unicefs forskjellige landkontorer.

Prosjektet som nå er lansert skal gi 1,2 millioner barn og unge opplæring i hvordan de kan være trygge når de bruker internett.

I tillegg til Unicef og Telenor deltar det nasjonale telefonselskapet Grameenphone i prosjektet.

En talsmann for Grameenphone, Ole Bjørn Sjulstad, (med jobbtittel Chief Corporate Affairs Officer), viser til at trygghet på nett har blitt et globalt tema, og da spesielt hvordan det påvirker samfunn og fremtidige generasjoner.

– Det er viktig at barn får dra nytte av internett i form av læring og at de forstår viktigheten av å «bruke hue» og å bruke hjertet på nett, sier Sjulstad.

Sjulstad referer til en nettvettkampanje som Unicef Bangladesh, Grameenphone og Telenor lanserte i 2018, kalt «Be Smart, Use Heart». Det nye prosjektet er en utvidelse av denne kampanjen, og vil satse på å styrke og spre budskapet om beskyttelse av barn på nett.

Foreldre og omsorgspersoner skal også få opplæring

Ifølge en pressemelding sendt ut fra Telenor gjør mange foreldre i Bangladesh en innsats selv ved at de hindrer barna sine tilgang til internett for å beskytte dem. Baksiden er at mange barn da mister muligheten til å benytte seg av de mange fordelene internett har å by på.

Som del av prosjektet skal derfor 400.000 foreldre, lærere og omsorgspersoner få opplæring i hvordan de best kan beskytte barna, heter det.

Høy internettdekning

Bangladesh er et av landene i Asia som har høyest andel internettbrukere. Nettovergep er utbredt, ikke bare mot barn, og har fått et større omfang ved at flere har fått tilgang til smarttelefoner.  Myndighetene og politiet i landet opplyser at jenter i tenårene er mest utsatt, statistisk.

Samarbeidsprosjektet til de tre partene i år er beregnet å nå ut til 20 millioner mennesker gjennom en informasjonskampanje. I tillegg skal informasjonskampanjen oppfordre beslutningstakere til å gå sammen om en plan for å fremme denne problemstillingen.

Utvidelse av kampanjen fra 2018

– Som en del av vår globale forpliktelse til FNs bærekraftmål nummer 10, om å redusere ulikhet, vil vi innen 2020 lære opp fire millioner barn, på tvers av våre åtte markeder i Norden og Asia, om hvordan de holder seg trygge på nett. Vi er stolte av å ha hatt Unicef som vår globale partner siden 2014 og alle samarbeidsprosjekter vi har hatt for å sikre barns rettigheter og utvikling for en digital framtid, sier leder for bærekraft for Telenor i Asia, Manisha Dogra.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT