Urfolk stanser oljeledning med miniatyrhus

500 km oljeledning: Lederen for miniatyrhuskrigerne, Kanahus Manuel. Hun er Secwepemc, urfolket med røtter i British Columbia. 500 kilometer oljeledningen skal nå gå gjennom Secwepemcs hjemland. Foto: Morten Risberg
Annonse
Oljeledningen som skal gå fra Edmonton til Vancouver, møter sterk motstand fra misfornøyde innbyggere i British Columbia, blant annet fra en gruppe som kaller seg Tiny House Warriors.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. 10 dager gratis prøvetid, ingen bindingstid. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!