onsdag, juli 6, 2022
- Annonse -
Støtt Transit magasin med et abonnement

Kriser og konflikter rammer barns skolegang. Nå øker Norge støtten til utdanning under slike forhold

I kriser og konflikter rammes også barns utdanningsmuligheter. Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
barn_krig_041019
I kriser og konflikter rammes også barns utdanningsmuligheter. Ill.foto: Pixabay.

At barn og unge rammes under kriger, konflikter og andre kriser er velkjent. Tapet av utdanningsmuligheter i den forbindelse anses som et viktig problem å løse fordi ringvirkningene er store.

– 37 millioner av verdens barn som ikke går på skole, bor i krise- og konfliktområder. Når disse barna i tillegg fratas retten til utdanning, rammes de i dobbel forstand. I en krisesituasjon kan skolegang gi beskyttelse og en følelse av en normal hverdag. Med utdanning øker også sjansen for at de kan komme seg ut av fattigdom og få bedre livskvalitet. Derfor øker vi støtten til utdanning i kriser, sier statsminister Erna Solberg.

- Annonse -

Øker med en halv milliard for perioden 2019 til 2022

Pengene fra Norge tilflyter det globale fondet Education Cannot Wait. Fondet ble opprettet i 2016 av en rekke internasjonale aktører inne bistand og utvikling. Norge var en pådriver for å etablere fondet på Verdens humanitære toppmøte det året, opplyser Utenriksdepartementet.

Økningen på 500 millioner kroner for perioden 2019-2022 til Education Cannot Waits arbeid med utdanning i kriser, ble annonsert av statsminister Erna Solberg på den internasjonale Global Citizen-konserten i New York i forrige uke.

– Dagens kriser er lengre og mer komplekse

Education Cannot Wait skal sikre at barn og unge i områder som er rammet av krise og konflikt får god utdanning. Siden oppstarten har Education Cannot Wait støttet utdanning for 1,4 millioner barn og unge i 29 kriserammede land og områder, inkludert i Syria, Jemen, Bangladesh og i Sahel-regionen. Fra 2016 til 2018 bidro Norge med 188 millioner kroner til fondet.

– Dagens humanitære kriser er ofte komplekse og de varer lengre enn tidligere. Det er derfor avgjørende å sikre godt samspill mellom humanitær og langsiktig innsats innen utdanning. Education Cannot Wait samler både humanitære og langsiktige utdanningsaktører til felles og koordinert innsats, sier statsminister Erna Solberg.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin