Kjersti Fløgstad blir ny direktør ved Nobels Fredssenter

Fra DNB til Nobel. Kjersti Fløgstad er Nobels Fredssenters nye direktør. Foto: Ingvill Bryn Rambøl / Nobels Fredssenter
Annonse
Fløgstad
Fra DNB til Nobel. Kjersti Fløgstad er Nobels Fredssenters nye direktør. Foto: Ingvill Bryn Rambøl / Nobels Fredssenter

Kjersti Fløgstad er ansatt som ny direktør ved Nobels Fredssenter etter Liv Tørres, og tiltrer på nyåret 2020.

— Det er med stor ydmykhet, men også glede at jeg tar fatt på oppgaven med å videreføre det imponerende arbeidet ansatte og samarbeidspartnere har utrettet med tanke på å sette viktige debatter og temaer på agendaen. Dette skal vi fortsette med og forhåpentlig også styrke i årene fremover, sier den påtroppende direktøren.

Fløgstad tar over stillingen etter Liv Tørres, som 1. januar 2020 starter i ny jobb som direktør for Pathfinders for Peaceful, Just and Inclusive Societies ved New York University (NYU).

Kjersti Fløgstad var generalsekretær i UNICEF Norge i 2000-2011. Fra 2012 har hun jobbet som konsulent og rådgiver innenfor bærekraft og samfunnsansvar. Hun kommer nå fra en stilling som rådgiver i DNB. Fløgstad har hatt en rekke styreverv, bl.a. var hun styreleder i Care Norge i perioden 2014-2018. Hun er utdannet siviløkonom.

— Styret er overbevist om Kjersti Fløgstad er den rette personen til å lede Fredssenteret i årene som kommer. Kjersti Fløgstad har lang erfaring fra næringsliv, frivillige organisasjoner og humanitært arbeid. Hun har omfattende ledererfaring og har vist at hun kan ta strategiske grep og levere i forhold til ambisiøse målsettinger. Styret er glade og stolte over å kunne presentere henne som Nobels Fredssenters nye direktør, sier Fredssenterets styreleder Olav Njølstad i en pressemelding.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Fløgstad ble presentert for de ansatte på et allmøte onsdag 4. desember.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar