Den siste ebolapasienten i DR Kongo er nå skrevet ut. Foto: WHO Regional Office for Africa
Den siste ebolapasienten i DR Kongo er nå skrevet ut. Foto: WHO Regional Office for Africa

Den 3.mars kunne den siste ebolapasienten i DR Kongo forlate behandlingssenteret hvor hun hadde vært innlagt. Nå begynner en 42-dagers nedtellingsperiode før landet offisielt kan kalle seg ebolafritt ifølge Verdens Helseorganisasjon, WHO. 

Den siste ebolapasienten ble utskrevet fra et behandlingssenter i byen Beni som ligger i den nordøstlige delen av landet. Selv om hun er den siste som har fått påvist ebola, blir 46 andre personer som hun har vært i kontakt med konstant overvåket for å avdekke eventuelle symptomer. 

«Jeg applauderer den utrettelige innsatsen som er blitt gjort i respons på dette utbruddet» sier WHOs regionale leder for Afrika, dr. Matshidiso Moeti. Samtidig advarer hun også: «Dette er ikke slutten på ebola i DR Kongo. Vi må være på vakt de neste ukene og videre fremover». 

Ebolautbruddet i DR Kongo begynte i august 2018 og er det nest dødeligste utbruddet av sykdommen, som også herjet i flere vestafrikanske land mellom 2014-2016. De nyeste tallene fra DR Kongo viser at det var 3.444 bekreftede og sannsynlige tilfeller av ebola, og 2264 dødsfall. 

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Denne teksten er oversatt fra dansk til norsk av Iselin Marøy.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!