Siste ebola-pasient utskrevet i DR Kongo

Det ser ut til at den ekstremt dødelige ebola-epidemien er nær bekjempet i DR Kongo.

Den siste ebolapasienten i DR Kongo er nå skrevet ut. Foto: WHO Regional Office for Africa
Annonse
Den siste ebolapasienten i DR Kongo er nå skrevet ut. Foto: WHO Regional Office for Africa

Den 3.mars kunne den siste ebolapasienten i DR Kongo forlate behandlingssenteret hvor hun hadde vært innlagt. Nå begynner en 42-dagers nedtellingsperiode før landet offisielt kan kalle seg ebolafritt ifølge Verdens Helseorganisasjon, WHO. 

Den siste ebolapasienten ble utskrevet fra et behandlingssenter i byen Beni som ligger i den nordøstlige delen av landet. Selv om hun er den siste som har fått påvist ebola, blir 46 andre personer som hun har vært i kontakt med konstant overvåket for å avdekke eventuelle symptomer. 

«Jeg applauderer den utrettelige innsatsen som er blitt gjort i respons på dette utbruddet» sier WHOs regionale leder for Afrika, dr. Matshidiso Moeti. Samtidig advarer hun også: «Dette er ikke slutten på ebola i DR Kongo. Vi må være på vakt de neste ukene og videre fremover». 

Ebolautbruddet i DR Kongo begynte i august 2018 og er det nest dødeligste utbruddet av sykdommen, som også herjet i flere vestafrikanske land mellom 2014-2016. De nyeste tallene fra DR Kongo viser at det var 3.444 bekreftede og sannsynlige tilfeller av ebola, og 2264 dødsfall. 

Denne teksten er oversatt fra dansk til norsk av Iselin Marøy.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar