Det blir Earth Hour på lørdag, men i år blir det digitale arrangementer

Earth Hour 2020
Annonse
Earth Hour 2020

Korona-epidemien snur opp ned på det meste, og en lang rekke miljøarrangementer har blitt avlyst eller utsatt. Men Earth Hour 2020 blir det noe av, om enn i andre former enn opprinnelig planlagt.

Arrangementet innebærer at folk over hele verden slukker lyset i om lag en time for klimaet. Årets Earth Hour er kommende lørdag, 28. mars, fra klokka 20.30 til 21.20.

Earth Hour er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene. Siden starten i Sydney i 2007 har Earth Hour etterhvert blitt markert med store utendørs arrangementer i mange av verdens storbyer. På grunn av koronaepidemien blir ikke dette mulig å få til i år.

Earth Hour er et WWF-initiativ. I år anbefales alle lokale arrangører å avholde digitale markeringer, og dersom det likevel skulle være en åpning for et fysisk arrangement noen steder, blir alle bedt om å nøye følge retningslinjene til nasjonale helsemyndigheter.

WWF har på nettsiden til Earth Hour foreslått forskjellige måter å gjennomføre digitale markeringer på, blant annet signering av kampanjen Voice for the planet. Signaturene skriver under på krav til politikerne om å beskytte planeten. Resultatene av denne underskriftskampanjen vil bli presentert under viktige miljøkonferanser senere på året.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Earth Hour starter klokka 20.30 i alle land, gjennom tidssone etter tidssone. Øygruppen Samoa er først i rekken mens Cook Islands får avslutte markeringen.

Siden starten har blant annet disse landemerkene sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her