Kjell Erik Ullmann Øie er ny leder i Frivillighet Norge

Ullmann Øie, portrett
Kjell Erik Ullmann Øie er valgt til ny leder i Frivillighet Norge. Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon
Annonse

Den nyvalgte lederen understreker betydningen frivilligheten og Frivillighet Norge har i det norske samfunn og ser fram til arbeidet med å styrke organisasjonene.

– For meg er frivilligheten nødvendig for folkehelsen, den representerer et sunt samfunnsengasjement og den bidrar til å løse viktige behov i samfunnet, sier Ullmann Øie.

Ullmann Øie har tidligere vært generalsekretær i Plan Norge og statssekretær i både Helse- og omsorgsdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet for Arbeiderpartiet. Frivillighet Norge er et interessepolitisk samarbeidsforum med over 300 medlemsorganisasjoner som har over 50 000 lokallag i hele Norge.

Valgkomiteen la i sin innstilling vekt på at Kjell Erik Ullmann Øie (60) har lang og bred erfaring som ansatt og tillitsvalgt i større og mindre frivillige organisasjoner, skriver organisasjonen i en pressemelding. Ullman Øie startet med vervet som leder av Det Norske Forbundet av 1948 (nå Foreningen FRI).

– Jeg takker for tilliten gitt meg av årsmøtet. Frivillighet Norge er en viktig aktør i det norske samfunnet, og for en som har jobbet store deler av sitt liv i skjæringspunktet mellom organisasjonsliv og politikk er det særlig spennende å få bidra til å løfte dette feltet ytterligere, sier Ullmann Øie.

Ullmann Øie er utdannet sykepleier og har også vært aktiv i Norsk Sykepleierforbund. Han arbeider i dag som avdelingsdirektør i Kirkens Bymisjon i Oslo, avdeling samfunn og utvikling, og han er nominert til styreledervervet av Kirkens Bymisjon.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Det er Frivillighetens samarbeidsforum som 28. mai valgte Ullmann Øie til styreleder.

Full momskompensasjon og krisepakker til frivilligheten

Den nyvalgte styrelederen ser fram til å arbeide for frivillig organisasjoners rammebetingelser i Norge, og trekker spesielt frem kampen for full og regelstyrt momskompensasjon og økonomiske støtte til frivillige organisasjoner som er rammet av koronakrisen som viktig framover.

– Dette vil bli et lagarbeid også under min ledelse, og det er vel naturlig å peke på særlig to utfordringer: Vi må jobbe videre med en full og regelstyrt momskompensasjon og vi må se på hvilken betydning pandemien har for frivilligheten både på kort og lang sikt, sier Ullmann Øie.

FAKTA: Frivillighet Norge

  • Frivillighet Norge er frivillig sektors interessepolitiske samarbeidsforum.
  • Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 medlemsorganisasjoner, som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet.
  • Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar