Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Noreg donerer medisinsk utstyr til Nord-Makedonia for å handtere Covid-19

– Eg er glad for at feltsjukehuset vi donerte for nokre år sidan blir brukt i kampen mot Covid-19. Donasjonen utstyrer dei med grunnleggjande verktøy for å kjempa mot viruset. Det er også eit lite symbol på vår takksemd til eit alliert land som vi ser på som ein god venn, seier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i ein pressemelding.

Måndag 13. juli vart norsk-donert medisinsk utstyr, som inkluderer ansiktmasker, termometer og vernebriller overlevert til Nord-Makedonia for å støtte dei i kampen mot Covid-19.

Donasjonen er resultatet av eit militært medisinsk samarbeid som starta i 2007. Då vart makedonske legar og sjukepleiarar sendt til Noreg for å bli opplærd av Forsvarets Sanitet til fullt kvalifiserte kirurgiske team. Etter opplæringa vart sju kontingentar av makedonske kirurgiske team sendt ut til Afghanistan og integrert i det norskleidde gjenoppbyggingsteamet i provinsen Faryab (PRT).

Då Noreg i 2012 donerte eit feltsjukehus til Nord-Makedonia lovde norske styresmakter at når feltsjukehuset vart tatt i operativ bruk, så ville det følgje med medisinsk utstyr. Noreg og Serbia har også støtta med utdanning og trening av dei som jobbar på feltsjukehuset.

Frå april har Nord-Makedonia nytta feltsjukehuset til å doble kapasiteten til å handsame Covid-19 pasientar ved «Infectious Disease Clinic» ved sjukehuset i Skopje.

Nord-Makedonias forsvarsminister Radmila Sekerinska uttrykkjer takksemd for Noreg si støtte til Nord-Makedonia:

– Feltsjukehuset vi fekk tidlegare og denne donasjonen av medisinsk utstyr er uvurderlege instrument i kampen mot Covid-19, seier ho.

Vidare understrekar ho at eit slikt samarbeid er ein vinst av medlemskapet i NATO som Nord-Makedonia fekk no i vår.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT