Trine Skei Grande er ny styreleder for PRIO

Portrettfoto av Trine Skei Grande
Trine Skei Grande er PRIOs nye styreleder. Foto: PRIO / Indigo Trigg-Hauger
Annonse

Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande er valgt som styreleder for Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO).

«Hennes solide og langvarige politiske erfaring, i tillegg til at hun spesialiserer seg politisk innen svært relevante områder for et internasjonalt orientert forskningsinstitutt, gjør Trine Skei Grande til en perfekt leder av PRIO-styret,» sier PRIO-direktør Henrik Urdal i en uttalelse på PRIOs nettsider.

Trine Skei Grande erstatter Åslaug Marie Haga som styreleder, som har hatt rollen siden 2016.

«Jeg gleder meg til å ta på meg denne jobben. PRIO spiller en viktig rolle i det norske samfunnet, både ved å bidra til beslutninger basert på forskning, og ved å bringe kunnskap til mennesker i en stadig mer fragmentert og kompleks verden,» sier Grande.

Grande har vært stortingsrepresentant siden 2001 og har fungert som parlamentarisk leder for Venstre. Hun er for tiden medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen, og har tidligere vært medlem av Utdannings og forskningskomiteen. Grande har vært utdannningsminister og minister for kultur og likestilling i Solberg-regjeringen.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar