Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Trine Skei Grande er ny styreleder for PRIO

Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande er valgt som styreleder for Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO).

«Hennes solide og langvarige politiske erfaring, i tillegg til at hun spesialiserer seg politisk innen svært relevante områder for et internasjonalt orientert forskningsinstitutt, gjør Trine Skei Grande til en perfekt leder av PRIO-styret,» sier PRIO-direktør Henrik Urdal i en uttalelse på PRIOs nettsider.

Trine Skei Grande erstatter Åslaug Marie Haga som styreleder, som har hatt rollen siden 2016.

«Jeg gleder meg til å ta på meg denne jobben. PRIO spiller en viktig rolle i det norske samfunnet, både ved å bidra til beslutninger basert på forskning, og ved å bringe kunnskap til mennesker i en stadig mer fragmentert og kompleks verden,» sier Grande.

Grande har vært stortingsrepresentant siden 2001 og har fungert som parlamentarisk leder for Venstre. Hun er for tiden medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen, og har tidligere vært medlem av Utdannings og forskningskomiteen. Grande har vært utdannningsminister og minister for kultur og likestilling i Solberg-regjeringen.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT