Dag Nylander. Foto: NOREF
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

— Styret er stolte av å kunne presentere Dag Nylander som ny direktør i NOREF. Dag er høyt respektert både i Norge og internasjonalt for sitt arbeid for fred og forsoning over flere tiår. Et enstemmig styre er derfor overbevist om at Dag er den rette til å lede NOREF og skape gode resultater sammen med kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Bård Glad Pedersen, styreleder i NOREF i en uttalelse.

- Annonse -

Nylander har over 20 år i diplomatiet bak seg, og kommer nå fra stillingen som avdelingsdirektør og leder for seksjon for fred og forsoning i Utenriksdepartementet. Han har jobbet som norsk spesialutsending til Colombia, og ledet i perioden 2010-2016 tilretteleggingsarbeidet for fredsprosessen mellom den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen. Tidligere har han også ledet den norske ambassaden i Bogotá.

I 2017 ble Nylander utnevnt til FNs generalsekretærs utsending for grensekonflikten mellom Venezuela og Guyana, og fra 2018 har han ledet for seksjon for fred og forsoning i UD.

— Det er med stor glede jeg har takket ja til å lede NOREF de neste fire årene. NOREF er blant verdens fremste fagmiljøer innenfor fredsmekling, og jeg ser frem til å bidra til organisasjonens videre utvikling sammen med styret og svært dyktige kollegaer, sier Dag Nylander.

Nylander overtar stillingen etter Henrik Thune. Nylander tiltrer ved NOREF 2. november 2020.

- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin