Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Dag Nylander er ny direktør for Senter for internasjonal konfliktløsning – NOREF

— Styret er stolte av å kunne presentere Dag Nylander som ny direktør i NOREF. Dag er høyt respektert både i Norge og internasjonalt for sitt arbeid for fred og forsoning over flere tiår. Et enstemmig styre er derfor overbevist om at Dag er den rette til å lede NOREF og skape gode resultater sammen med kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Bård Glad Pedersen, styreleder i NOREF i en uttalelse.

Nylander har over 20 år i diplomatiet bak seg, og kommer nå fra stillingen som avdelingsdirektør og leder for seksjon for fred og forsoning i Utenriksdepartementet. Han har jobbet som norsk spesialutsending til Colombia, og ledet i perioden 2010-2016 tilretteleggingsarbeidet for fredsprosessen mellom den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen. Tidligere har han også ledet den norske ambassaden i Bogotá.

I 2017 ble Nylander utnevnt til FNs generalsekretærs utsending for grensekonflikten mellom Venezuela og Guyana, og fra 2018 har han ledet for seksjon for fred og forsoning i UD.

— Det er med stor glede jeg har takket ja til å lede NOREF de neste fire årene. NOREF er blant verdens fremste fagmiljøer innenfor fredsmekling, og jeg ser frem til å bidra til organisasjonens videre utvikling sammen med styret og svært dyktige kollegaer, sier Dag Nylander.

Nylander overtar stillingen etter Henrik Thune. Nylander tiltrer ved NOREF 2. november 2020.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT