Håvard Mokleiv Nygård.
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Håvard Mokleiv Nygård er i dag forskningsdirektør ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO), og starter i sin nye jobb i februar.

Håvard Mokleiv Nygård.

— Jeg er nok litt svak for valgspråket «fakta har makta» som Bård Vegar Solhjell ofte bruker, og liker fokuset Norad har utad på kunnskap og forskning. Koblet opp mot impact – det å kunne bidra til å gjøre at ting blir litt bedre i verden – er noe av det som gjør Norad så spennende, og dette vil jeg være med på å styrke, sier Nygård.

- Annonse -

Nygård har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet som forsker ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO) siden 2014. Ved PRIO har han blant annet forsket på betingelser for vold og fred, konfliktmønstre og styresett.

Nygård tiltrer stillingen 11.februar. Norad-direktør Bård Vegar Solhjell ser frem til å få Nygård med på laget.

— Håvard har en meget sterk faglig bakgrunn og han blir en viktig ressurs for oss. Pandemien viser tydelig hvordan vi alle er i samme båt og trenger felles løsninger på globale utfordringer. I arbeidet med å lage fremtidens bistand må vi bygge på kunnskap. Da er det viktig at vi evaluerer kritisk og dokumenterer resultater, og Håvard er den rette til å lede dette arbeidet, sier Solhjell.

Nygård har jobbet som forsker ved PRIO siden 2014, og hatt stillingen som forskningsdirektør ved avdeling “Conditions of Violence and Peace” siden 2017.

- Annonse -Frontrunner.site
- Annonse -
- Annonse -
Støtt global journalistikk, tegn abonnement på Transit magasin