Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Håvard Mokleiv Nygård blir ny direktør for Norads evalueringsavdeling

Håvard Mokleiv Nygård er i dag forskningsdirektør ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO), og starter i sin nye jobb i februar.

Håvard Mokleiv Nygård.

— Jeg er nok litt svak for valgspråket «fakta har makta» som Bård Vegar Solhjell ofte bruker, og liker fokuset Norad har utad på kunnskap og forskning. Koblet opp mot impact – det å kunne bidra til å gjøre at ting blir litt bedre i verden – er noe av det som gjør Norad så spennende, og dette vil jeg være med på å styrke, sier Nygård.

Nygård har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har jobbet som forsker ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO) siden 2014. Ved PRIO har han blant annet forsket på betingelser for vold og fred, konfliktmønstre og styresett.

Nygård tiltrer stillingen 11.februar. Norad-direktør Bård Vegar Solhjell ser frem til å få Nygård med på laget.

— Håvard har en meget sterk faglig bakgrunn og han blir en viktig ressurs for oss. Pandemien viser tydelig hvordan vi alle er i samme båt og trenger felles løsninger på globale utfordringer. I arbeidet med å lage fremtidens bistand må vi bygge på kunnskap. Da er det viktig at vi evaluerer kritisk og dokumenterer resultater, og Håvard er den rette til å lede dette arbeidet, sier Solhjell.

Nygård har jobbet som forsker ved PRIO siden 2014, og hatt stillingen som forskningsdirektør ved avdeling «Conditions of Violence and Peace» siden 2017.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT