Leger Uten Grenser: Norsk støtte til Libyas kystvakt er hårreisende

Norge er med på å ruste opp Libyas kystvakt, som stanser og returnerer flyktninger som forsøker å ta seg til Europa. Hårreisende, mener Leger Uten Grenser.

Norge har bidratt med nærmere 300 millioner kroner til EUs fond for å bremse strømmen av flyktninger og migranter over Middelhavet (EUTF), som blant annet støtter den libyske kystvakten. Det siste bidraget til fondet, der Norge også er representert i styrende organer, var på 60 millioner kroner og ble gitt i sommer, får NTB opplyst i Utenriksdepartementet. Den libyske kystvakten har i år plukket opp nærmere 10.000 flyktninger og migranter i Middelhavet og returnert dem til Libya. De som returneres risikerer ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) , Amnesty International og Leger Uten […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.