Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Kronprins Haakon blir høy beskytter for Flyktninghjelpen i fem nye år

Kronprins Haakon fortsetter som Flyktninghjelpens høye beskytter i fem nye år.

– Dette er en viktig anerkjennelse av arbeidet for å hjelpe mennesker som er drevet på flukt fra sine hjem på grunn av krig, vold og naturkatastrofer, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

– Vi er takknemlig for at Kronprins Haakon ønsker å være vår høye beskytter i fem nye år. Han har besøkt våre prosjekter for fordrevne i en rekke land, møtt mennesker på flukt og hatt dialog med våre ansatte. Vi ser fram til fem nye år med godt samarbeid, sier Egeland.

Flyktninghjelpen støtter mennesker på flukt i over 30 land med mat, husly, rent vann, rettshjelp og utdanning. Organisasjonen har i de senere år utvidet sin hjelpeinnsats i kriseområder i Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika hvor den har nesten 15.000 hjelpearbeidere som bistår over ni millioner flyktninger og fordrevne.

– Kronprins Haakon deler Flyktninghjelpens store engasjement for ungdom og viktigheten av utdanning og levebrød i inkluderende samfunn der menneskets verdighet blir ivaretatt, sier Egeland. 

Nylig var Kronprins Haakon på virtuelt besøk hvor han gjestet Flyktninghjelpens prosjekter i Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. Her hadde han samtaler med ungdommer på flukt og flere ansatte om hvordan de opplevde koronapandemiens virkninger, sammen med generalsekretær Jan Egeland og styreleder Harald Norvik.

Samarbeidet mellom Kronprins Haakon og Flyktninghjelpen: 

  • Kronprinsen og Flyktninghjelpen forlenger samarbeidet for fem nye år, fra januar 2021. 
  • Kronprinsen besøkte Flyktninghjelpens prosjekter i Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon, på virtuelt feltbesøk i november 2020. 
  • Kronprins Haakon avla et besøk til Flyktninghjelpens hovedkontor i Oslo, januar 2020.
  • Da Kronprinsen besøkte Colombia i 2019 benyttet han anledningen til å besøke et av Flyktninghjelpens prosjekter i landet. 
  • I 2017 besøkte Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit Flyktninghjelpens program for ungdommer på flukt i Shire, Etiopia. 
  • Kronprinsen ble høy beskytter for Flyktninghjelpen i 2017. 
  • Kronprinsen og Kronprinsessen gjestet Flyktninghjelpens prosjekter for syriske flyktninger i Jordan i 2014.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT