Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

TV-aksjonen mot plastforsøpling fikk inn 239 millioner

Det nøyaktige beløpet som ble samlet inn er 239.057.272 kroner, opplyser WWF Verdens naturfond, som mottok pengene dette året. Summen går til organisasjonens arbeid for å bekjempe plastforsøpling i havet.

– På vegne av WWF er jeg både rørt og ydmyk over givergleden fra det norske folk. Dette er et utrolig resultat og jeg er virkelig imponert over hvordan frivillige, samarbeidspartnere og alle støttespillere har gitt alt for havet, sier Karoline Andaur, generalsekretær i organisasjonen.

Dermed har totalsummen steget med over 23 millioner kroner siden innsamlingsdagen 18. oktober.

Privatpersoner har til sammen gitt mer enn 110 millioner kroner i gave, enten via Vipps, på Spleis og digitale bøsser, på konto eller per telefon.

Barn og unge har engasjert seg spesielt mye, forteller WWF: Det digitale undervisningsopplegget for skolene ble tatt i bruk mer enn noensinne og antall skoleløp er historisk høyt. Også næringslivet satte ny rekord med innsamling av 47,6 millioner kroner.

– På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner. Jeg er så utrolig glad og takknemlig over å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – én TV-aksjon av gangen, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT