TV-aksjonen mot plastforsøpling fikk inn 239 millioner

Annonse

Det nøyaktige beløpet som ble samlet inn er 239.057.272 kroner, opplyser WWF Verdens naturfond, som mottok pengene dette året. Summen går til organisasjonens arbeid for å bekjempe plastforsøpling i havet.

– På vegne av WWF er jeg både rørt og ydmyk over givergleden fra det norske folk. Dette er et utrolig resultat og jeg er virkelig imponert over hvordan frivillige, samarbeidspartnere og alle støttespillere har gitt alt for havet, sier Karoline Andaur, generalsekretær i organisasjonen.

Dermed har totalsummen steget med over 23 millioner kroner siden innsamlingsdagen 18. oktober.

Privatpersoner har til sammen gitt mer enn 110 millioner kroner i gave, enten via Vipps, på Spleis og digitale bøsser, på konto eller per telefon.

Barn og unge har engasjert seg spesielt mye, forteller WWF: Det digitale undervisningsopplegget for skolene ble tatt i bruk mer enn noensinne og antall skoleløp er historisk høyt. Også næringslivet satte ny rekord med innsamling av 47,6 millioner kroner.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner. Jeg er så utrolig glad og takknemlig over å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – én TV-aksjon av gangen, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her