Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Michael Regan er USAs nye miljøsjef

Den øverste miljømyndigheten i USA, Environmental Protection Agency (EPA), skal ledes av Michael S. Regan, når Joe Biden fra i dag blir innsatt som ny president.

Regan overtar for Andrew Wheeler, som har ledet EPA for Trump-administrasjonen siden sommeren 2018. Før det var Scott Pruitt EPA-sjef. I Trump-perioden har EPA vært preget av å administrere dereguleringer i favør av industri og næringsliv, på bekostning av miljøhensyn. Andrew Wheeler hadde koblinger til kullindustrien i USA, Scott Pruitt var klimafornekter.

Så sent som i januar i år innførte Wheeler en ny regel som innebærer andre vurderinger av skadeomfanget fra forurensere, en regelendring som kritikere mener «kan komme til å svekke offentlig helse».

Har arbeidet med miljø for Clinton og Bush

Den nye miljøsjefen, Michael Regan, kommer fra stillingen som leder for miljømyndighetene i delstaten North Carolina. Han har en lang karriere bak seg som miljøleder i føderale stillinger. Han har også en fortid i EPA, under både Clinton- og Bush-administrasjon arbeidet han for energi- og luftkvalitetsprogammene i byrået.

Ifølge New York Times var likevel ikke Regan Bidens førstevalg for EPA-stillingen. Han får uansett en formidabel jobb med å gjenopprette status for USAs miljødirektorat .

– Han står overfor en massiv rekonstruksjonsprosess og gjenoppbyggingsoperasjon, uttaler Jody Freeman, juristprofessor ved Harvard University til New York Times. – Han må gå inn og bygge opp igjen moralen i staben, og han må gjøre det klart at vitenskap og integritet er tilbake. Han har en mengde reguleringer som skal oppheves, for så å erstatte og styrke dem. Og han må gjøre dette under et visst tidspress.

John Kerrys oppgave: Parisavtalen

To andre sterke miljønavn som trer inn i Biden-adminstrasjonen er Gina McCarthy og John Kerry. McCarthy skal lede arbeidet innenlands med å koordinere klimapolitikken, mens Kerry skal jobbe internasjonalt og får blant annet oppgaven med USAs gjeninntreden i Parisavtalen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT