Michael Regan er USAs nye miljøsjef

Den øverste miljømyndigheten i USA, Environmental Protection Agency (EPA), skal ledes av Michael S. Regan, når Joe Biden fra i dag blir innsatt som ny president.

Michael Regan, ny EPA-sjef. Foto: Tom Carper / Wikipedia / Public domain / Unsplash
Annonse

Regan overtar for Andrew Wheeler, som har ledet EPA for Trump-administrasjonen siden sommeren 2018. Før det var Scott Pruitt EPA-sjef. I Trump-perioden har EPA vært preget av å administrere dereguleringer i favør av industri og næringsliv, på bekostning av miljøhensyn. Andrew Wheeler hadde koblinger til kullindustrien i USA, Scott Pruitt var klimafornekter.

Så sent som i januar i år innførte Wheeler en ny regel som innebærer andre vurderinger av skadeomfanget fra forurensere, en regelendring som kritikere mener «kan komme til å svekke offentlig helse».

Har arbeidet med miljø for Clinton og Bush

Den nye miljøsjefen, Michael Regan, kommer fra stillingen som leder for miljømyndighetene i delstaten North Carolina. Han har en lang karriere bak seg som miljøleder i føderale stillinger. Han har også en fortid i EPA, under både Clinton- og Bush-administrasjon arbeidet han for energi- og luftkvalitetsprogammene i byrået.

Ifølge New York Times var likevel ikke Regan Bidens førstevalg for EPA-stillingen. Han får uansett en formidabel jobb med å gjenopprette status for USAs miljødirektorat .

– Han står overfor en massiv rekonstruksjonsprosess og gjenoppbyggingsoperasjon, uttaler Jody Freeman, juristprofessor ved Harvard University til New York Times. – Han må gå inn og bygge opp igjen moralen i staben, og han må gjøre det klart at vitenskap og integritet er tilbake. Han har en mengde reguleringer som skal oppheves, for så å erstatte og styrke dem. Og han må gjøre dette under et visst tidspress.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

John Kerrys oppgave: Parisavtalen

To andre sterke miljønavn som trer inn i Biden-adminstrasjonen er Gina McCarthy og John Kerry. McCarthy skal lede arbeidet innenlands med å koordinere klimapolitikken, mens Kerry skal jobbe internasjonalt og får blant annet oppgaven med USAs gjeninntreden i Parisavtalen.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her