Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norsk Folkehjelp: – Legemiddelindustrien bør skamme seg når Norge får billigere vaksiner enn Sør-Afrika

Før helgen ble det kjent at Sør-Afrika betaler over dobbel pris for 1,5 millioner for korona-vaksinen fra AstraZeneca/Oxford.

— Hvis disse tallene faktisk stemmer, så gir det grunn for dyp bekymring. Det skal ikke være slik at land som Sør-Afrika skal betale en høyere pris for vaksiner enn Norge. Det handler om å avslutte en pandemi, det handler om mennesker. Nå er ikke tiden for profitt, sier Generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Sør-Afrika må betale 2,5 ganger mer for vaksinen fra AstraZeneca og Oxford-universitetet enn det de fleste landene i Europa gjør, ifølge landets myndigheter, melder NTB.

— Dette understreker behovet for åpenhet i avtalene som inngås med legemiddelselskapene. Selskapene må nå offentliggjøre prisene sine, fordi hemmelige prisstrategier ikke fører til noe godt og kan til slutt true arbeidet med å sikre vaksiner til alle. Vi vet jo at ingen i verden er trygge før alle er trygge, sier Norsk Folkehjelps Westhrin.

De lavere middelinntektslandene, som Sør-Afrika, opplever nå en sterk andre smittebølge og er samtidig rammet hardest økonomisk av pandemien, med en nedgang i bruttonasjonalprodukt på mellom 8-10 prosent.

— Dette viser også at et unntak fra patentlovgivningen under en pandemi er viktig, sier Westhrin.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT