Zanzibars visepresident er død etter uker på sykehus med covid-19

Seif Sharif Hamad ble innlagt på sykehus 31. januar for behandling mot korona.

Zanzibars visepresident Seif Sharif Hamad er død. Han har vært innlagt på sykehus for behandling mot korona siden 29. januar. Det meldte lokale myndigheter, onsdag 17. februar.

«Hamad døde i morges på Muhimbili National Hospital i Dar-es-Salaam», sa Husein Mwinyi, president for den autonome øygruppa, i en tale onsdag. Ingen dødsårsak er oppgitt. Øygruppa Zanzibar er en del av Tanzania.

Tanzanias president John Magufuli uttrykker kondolanser på Twitter, men har tidligere uttalt at Tanzania er fritt for korona-viruset.

Seif Sharif Hamad ble 77 år. Han var visepresident av Zanzibar fra 2010 til 2016. Hamad ble innlagt på sykehus den 29. januar 2021 i Dar Es Salaam med Covid-19, men den tanzanianske regjeringen har hevdet at han ble innlagt med lungebetennelse.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)