Zanzibars visepresident er død etter uker på sykehus med covid-19

Seif Sharif Hamad ble innlagt på sykehus 31. januar for behandling mot korona.

Zanzibars visepresident Seif Sharif Hamad er død. Han har vært innlagt på sykehus for behandling mot korona siden 29. januar. Det meldte lokale myndigheter, onsdag 17. februar.

«Hamad døde i morges på Muhimbili National Hospital i Dar-es-Salaam», sa Husein Mwinyi, president for den autonome øygruppa, i en tale onsdag. Ingen dødsårsak er oppgitt. Øygruppa Zanzibar er en del av Tanzania.

Tanzanias president John Magufuli uttrykker kondolanser på Twitter, men har tidligere uttalt at Tanzania er fritt for korona-viruset.

Seif Sharif Hamad ble 77 år. Han var visepresident av Zanzibar fra 2010 til 2016. Hamad ble innlagt på sykehus den 29. januar 2021 i Dar Es Salaam med Covid-19, men den tanzanianske regjeringen har hevdet at han ble innlagt med lungebetennelse.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her