Ny spalte i Journalisten: Les om fredsprisvinner Abiy Ahmed som truer journalister i kampen om Tigray

Ny spalte i fagbladet Journalisten - målet er å ta opp internasjonale situasjoner og spørsmål, med et globalt medieblikk.

Framover vil jeg som Transit-redaktør levere en fast spalte til fagbladet Journalisten, under signaturen Globalt medieblikk.

Første utgave handler om konflikten i Tigray i Etiopia: Journalisters frihet var en av hovedgrunnene til at Etiopias statsminister Abiy Ahmed ble tildelt Nobels fredspris i 2019. Nå har frie journalister tydeligvis blitt en trussel for Ahmeds videre regime. I skyggen av den manglende mediedekningen av konflikten i Tigray, nord i Etiopia, foregår grove menneskerettighetsbrudd og hjelpeorganisasjoners sikkerhet trues.

Les hele artikkelen hos Journalisten.no.