Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Oxfam suspenderer to ansatte i DR Kongo etter beskyldninger om seksuelle overgrep

Den britiske bistandsorganisasjonen Oxfam møter nye beskyldninger om seksuelle overgrep, mobbing og økonomisk rot. Nå suspenderer Oxfam to ansatte i Den demokratiske republikken Kongo. Dette skjer bare uker etter at organisasjonen igjen ble godkjent for statlige tilskudd i Storbritannia. Det er den britiske avisen The Times som melder dette.

Dette skjer tre år etter at den britiske regjeringen suspenderte bidrag til Oxfam etter at det i 2018 ble kjent at organisasjonens ansatte i Haiti har begått seksuelle overgrep og leid inn prostituerte. Etter at Oxfam mistet store offentlige tilskudd måtte organisasjonen i 2020 si opp 1.500 ansatte og stenge kontorer i flere land.

Oxfam har nå bestilt en uavhengig etterforskning av beskyldningene mot organisasjonens ledere i DR Kongo. De anklages blant annet for seksuelle overgrep, trusler, drapstrusler og økonomisk svindel. Oxfams etterforskning ble iverksatt etter at The New Humanitarian i september publiserte en artikkel om seksuelle overgrep i DR Kongo, begått av ansatte i bistandsorganisasjoner og ansatte i FN-organisasjoner som UNICEF og WHO.

Les hele saken hos The Times.

Fakta: Oxfam International

Oxfam er en humanitær organisasjon som arbeider i mer enn 90 land. Organisasjonen har sin opprinnelse i Oxford og ble grunnlagt i 1942 som Oxford Committee for Famine Relief. Har nå hovedkontor i Nairobi, Kenya.

I 2018 ble Oxfam-ansatte anklaget for seksuelle overgrep og bruk av prostituerte. I 2019 ble det kjent at organisasjonen også hadde forsøkt å skjule informasjon om seksuelle overgrep mot barn.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT