I september ble FN- og bistandsorganisasjoner anklaget for seksuelle overgrep i DR Kongo. Nå suspenderer Oxfam to ansatte. Kart: Canva

Den britiske bistandsorganisasjonen Oxfam møter nye beskyldninger om seksuelle overgrep, mobbing og økonomisk rot. Nå suspenderer Oxfam to ansatte i Den demokratiske republikken Kongo. Dette skjer bare uker etter at organisasjonen igjen ble godkjent for statlige tilskudd i Storbritannia. Det er den britiske avisen The Times som melder dette.

Dette skjer tre år etter at den britiske regjeringen suspenderte bidrag til Oxfam etter at det i 2018 ble kjent at organisasjonens ansatte i Haiti har begått seksuelle overgrep og leid inn prostituerte. Etter at Oxfam mistet store offentlige tilskudd måtte organisasjonen i 2020 si opp 1.500 ansatte og stenge kontorer i flere land.

Oxfam har nå bestilt en uavhengig etterforskning av beskyldningene mot organisasjonens ledere i DR Kongo. De anklages blant annet for seksuelle overgrep, trusler, drapstrusler og økonomisk svindel. Oxfams etterforskning ble iverksatt etter at The New Humanitarian i september publiserte en artikkel om seksuelle overgrep i DR Kongo, begått av ansatte i bistandsorganisasjoner og ansatte i FN-organisasjoner som UNICEF og WHO.

Les hele saken hos The Times.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Fakta: Oxfam International

Oxfam er en humanitær organisasjon som arbeider i mer enn 90 land. Organisasjonen har sin opprinnelse i Oxford og ble grunnlagt i 1942 som Oxford Committee for Famine Relief. Har nå hovedkontor i Nairobi, Kenya.

I 2018 ble Oxfam-ansatte anklaget for seksuelle overgrep og bruk av prostituerte. I 2019 ble det kjent at organisasjonen også hadde forsøkt å skjule informasjon om seksuelle overgrep mot barn.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)