Portrettfoto av Dag Fedøy
Dag Fedøy. Foto: NHC

– Vi lever i en tid hvor demokrati og menneskerettigheter er under press. Helsingforskomiteen er et viktig kompetansemiljø og en toneangivende aktør som bidrar til å fremme menneskers rettigheter og sikre rommet for sivilsamfunn over hele Europa og det tidligere Sovjetunionen, sier Dag Fedøy i en pressemelding.

Dag Fedøy er medieviter og kommer fra jobben som seniorrådgiver for politikk og kommunikasjon i Digni, en paraplyorganisasjon for utviklingsarbeidet til kristne organisasjoner. I tillegg er han nestleder i styret til Forum for Utvikling og Miljø, og han har jobbet som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe.

— Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med jobben som kommunikasjonssjef og kunne bruke min kompetanse, erfaring og engasjement i arbeidet for å fremme rettferdighet og frihet for alle, sier Fedøy.

Fedøy starter i jobben som kommunikasjonssjef hos NHC den 1. august.

– Vi gleder oss til få Fedøy på plass som ny kommunikasjonssjef. Han har en spennende og solid bakgrunn som kan gi viktige bidrag til vårt arbeid for å sikre gjennomslag for menneskerettigheter i norsk utenriks- og nasjonal politikk. Vi er trygge på at han vil løfte vårt kommunikasjonsarbeid videre, sier generalsekretær Geir Hønneland.

Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.