Elleve organisasjoner vil ha TV-aksjonen i 2022

Redd Barna, SOS Barnebyer, Leger uten grenser og Flyktninghjelpen er blant organisasjonene som søker om å få TV-aksjonen i NRK på nytt. Det melder NRK i en pressemelding.

Alle de elleve søkerne har også søkt tidligere, åtte av organisasjonene har hatt TV-aksjonen i NRK én eller flere ganger før, mens tre ikke har hatt den tidligere.

Flest utenlandsprosjekter

Tre av søkerne, Barnekreftforeningen, Fontenehus og Norske Kvinners Sanitetsforening, sier de vil sette i gang prosjekter i Norge om de blir tildelt aksjonen. Kreftforeningen sier de i all hovedsak vil bruke pengene i Norge, men også sette av noe til internasjonalt kjøp av medisiner.

De øvrige søkerne vil bruke pengene på prosjekter i land både i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

TV-aksjonen foregår i år søndag 24. oktober, i år havner TV-aksjonen altså på FN-dagen.

Her er hele oversikten:

ORGANISASJONAKSJONSNAVNFORMÅLHVORTIDL. AKSJON
Barnekreft-foreningenEt sted å finne håp, mot, styrke og glede.Etablere fire familiesentre nær sykehus som behandler barn med kreft.NorgeNei
CaritasSulten på livet.Utrydde sult for over 500 000 mennesker.Sør-Sudan, Uganda, DR Kongo, Den sentralafrikanske republikk, SAHEL (Mali, Niger, Nigeria), Venezuela, ColombiaNei
Flyktning-hjelpenUngdom på flukt: En ressurs for verden.Gi mer enn 310 000 unge på flukt utdanning, arbeid og deltakelse i samfunnet.Mali, Burkina Faso, Niger, Nigeria, Sudan og Sør-Sudan1974, 1979, 1988, 1998 og 2010
FontenehusSamfunnsløft for psykisk helse.Etablere et landsdekkende tilbud for mennesker med psykiske problemer som dermed kan få økt livskvalitet og bli mer aktive i samfunnet.NorgeNei
KreftforeningenHåpet ligger i genene våre.Gi alle norske kreftpasienter med spredning en gentest som kan gi skreddersydd behandling og håp for fremtiden.Norge + 5% til internasjonalt arbeid med å skaffe medisiner1997
Leger uten grenserGrenseløse sykdommer – glemte pasienter: Sammen redder vi liv som ellers ville gått tapt.Hjelp til de som trenger det mest og samtidig gi en stemme til pasienter i glemte kriser.DR Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Bangladesh og Sierra Leone2006
Norske Kvinners
Sanitetsforening
For våre mødre og døtre.Skape aktiviteter og bygge strukturer for at kvinner ikke skal føle utrygghet rundt egen kropp og helse.Norge1975
Redd BarnaEn framtid for krigens barn.Skape en tryggere barndom og bedre framtidsmuligheter for barn og voksne som har opplevd krig og konflikt.Sør-Sudan, Kongo, Norge samt barn på flukt fra Syria og Myanmar1978, 1990, 2003
SOS BarnebyerBare én barndom. Omsorg og mental helse for barn og familier i krise.Å styrke mental helse og omsorgskapasitet hos foreldre i krise slik at barn ikke mister sin foreldreomsorg.Bolivia, Peru, Mosambik, Nigeria og Zimbabwe2000
Strømme-stiftelsenGi barna en ny sjanse. Skole og livsmestring for barn og ungdom som aldri fikk begynne på skolen.Gjennom programmet «Sjef i eget liv» gi jenter og gutter en ny sjanse til å bli sjef i eget liv og klatre ut av fattigdom.Nepal, Tanzania, Uganda, Niger og MaliNei
Utviklings-fondetI frontlinjen mot klimaendringene.Hjelpe småbønder og lokalsamfunn til å takle klimaendringer og kriser samt gi de større økonomisk frihet.Malawi, Mosambik, Etiopia, Somalia, Nepal og Guatemala1996 (sammen med flere andre)