Gjennom flere år har Quintano nær daglig oppdatert oss om den pågående katastrofen på Middelhavet; mennesker på flukt drukner, hver eneste dag.

702 mennesker er så langt i år (per 31. mai) bekreftet omkommet på den livsfarlige reisen over havet i retning Europa.I år markerer vi at FNs flyktningkonvensjon fyller 70 år. Samtidig ikke bare stenger vi grensene for folk på flukt, vi nekter dem deres rett til å søke asyl, vi nekter dem å ankomme, og informasjonen om de mange som drukner AKKURAT NÅ på Middelhavet er forsvinnende mager i norske medier.

Som Middelhavskorrespondent for Transit magasin rapporterer Quintano i våre spalter hver måned. På den måten håper vi at enda flere får vite mer om katastrofen.

I dette seminaret får vi en kort innledning fra Kristina Quintano, etterfulgt av en samtale mellom forfatteren og Transit Magasin-redaktør, Terje Karlsen.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Dette er en spesialutgave av podkasten. Her får du høre et opptak av vårt digitale seminar, som fant sted tidligere denne uka. Mer informasjon om seminarrekken finner du på Facebook-siden til Transit Magasin.

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)