Kikki Kleiven. Foto: Ellen Viste

Kikki Flesche Kleiven blir ansatt som ny direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning i en åremålsstilling i fire år. Hun overtar jobben etter Tore Furevik som går av etter to åremål.

– Bjerknessenteret har markert seg som et av verdens sterkeste klimaforskningsmiljø, og jeg er veldig fornøyd med at vi har funnet Tore Fureviks etterfølger. Kikki Kleiven har alle forutsetninger for å lede senteret videre i en tid da kunnskap om klimaet vil bli enda viktigere, sier Arvid Hallén, styreleder for Bjerknessenteret for klimaforskning.

Kleiven har vært med i Bjerknessenteret siden oppstarten for 20 år siden. Hun starter sitt åremål 1. juli.

Bjerknessenteret for klimaforskning er en samarbeidsorganisasjon for den naturvitenskapelige klimaforskningen i Bergen, der forskerne er ansatt ved en av de fire partnerne Havforskningsinstituttet, NORCE Research A/S, Nansensenteret og Universitetet i Bergen.

Kikki Kleiven (52 år) er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap, UiB. Hun tok doktorgraden i maringeologi ved UiB i år 2000, i avhandlingen sin forsket hun på sedimenter fra havbunnen og hvordan man kan lese fortidens klima i sedimentene.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

 – Forskning er lagidrett og Bjerknessenteret er i øverste divisjon av klimaforskning i verden. Det tok tid å lære oss å trekke i samme retning, men når vi først kom i gang ble resultatet mer enn hva noen av oss hadde sett for oss. Jeg har ambisjoner om at senteret skal være en viktig arbeidsplass og arena for nye generasjoner av norske klimaforskere, og være et fremtidsrettet og nyskapende kunnskap- og kompetansemiljø, sier Kikki Kleiven, som er intervjuet og portrettert i et eget innlegg på nettsidene til Bjerknessenteret.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)