Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Kikki Kleiven blir ny direktør for Bjerknessenteret

Skal lede 200 klimaforskere de kommende fire årene: – Forskning er lagidrett og Bjerknessenteret er i øverste divisjon.

Kikki Flesche Kleiven blir ansatt som ny direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning i en åremålsstilling i fire år. Hun overtar jobben etter Tore Furevik som går av etter to åremål.

– Bjerknessenteret har markert seg som et av verdens sterkeste klimaforskningsmiljø, og jeg er veldig fornøyd med at vi har funnet Tore Fureviks etterfølger. Kikki Kleiven har alle forutsetninger for å lede senteret videre i en tid da kunnskap om klimaet vil bli enda viktigere, sier Arvid Hallén, styreleder for Bjerknessenteret for klimaforskning.

Kleiven har vært med i Bjerknessenteret siden oppstarten for 20 år siden. Hun starter sitt åremål 1. juli.

Bjerknessenteret for klimaforskning er en samarbeidsorganisasjon for den naturvitenskapelige klimaforskningen i Bergen, der forskerne er ansatt ved en av de fire partnerne Havforskningsinstituttet, NORCE Research A/S, Nansensenteret og Universitetet i Bergen.

Kikki Kleiven (52 år) er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap, UiB. Hun tok doktorgraden i maringeologi ved UiB i år 2000, i avhandlingen sin forsket hun på sedimenter fra havbunnen og hvordan man kan lese fortidens klima i sedimentene.

 – Forskning er lagidrett og Bjerknessenteret er i øverste divisjon av klimaforskning i verden. Det tok tid å lære oss å trekke i samme retning, men når vi først kom i gang ble resultatet mer enn hva noen av oss hadde sett for oss. Jeg har ambisjoner om at senteret skal være en viktig arbeidsplass og arena for nye generasjoner av norske klimaforskere, og være et fremtidsrettet og nyskapende kunnskap- og kompetansemiljø, sier Kikki Kleiven, som er intervjuet og portrettert i et eget innlegg på nettsidene til Bjerknessenteret.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT