Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Thunberg samler klimastreikende tyskere før valget

Klimaaktivist Greta Thunberg skal sammen med tusenvis av klimastreikende tyskere demonstrere i gatene for å legge press på de tyske statsministerkandidatene.

Siste innspurt blir nå gjort i forkant av søndagens valgdag. Miljøbevegelsen «Fridays for Future» planlegger flere hundre demonstrasjoner i landet fredag, og Thunberg skal holde appell utenfor Riksdagsbygningen i Berlin.

De sier de føler seg sviktet av politikerne som ikke har tatt klimakrisen på alvor.

Lite diskutert tema

Tyskerne er mest opptatt av klima, ifølge meningsmålingene. Likevel har ikke temaet vært mye diskutert i valgkampen, spesielt under partilederdebattene. Det til tross for flomkatastrofen vest i landet i sommer.

Partileder for De grønne, Annalena Baerbock, sier til avisa Die Welt at hun håper fredagens demonstrasjoner vil gi partiet hennes vind i seilene før søndag.

– Neste regjering må være en klima-regjering. Det vil bare gå med et sterkt grønt parti, sier hun til avisa.

Partileder deltar

Flere nyhetsbyråer rapporterer at Baerbock kommer til å delta i marsjen. Hun dukket opp på et møtepunkt for klimaaktivistene i byen Köln. Partilederen skal senere delta på et arrangement i Düsseldorf for å offisielt avslutte De grønnes landsomfattende valgkampanje.

«Fridays for Future» mener at selv De grønnes offisielle partiprogram ikke holder mål for å stanse temperaturøkningen på 1,5 grader Celsius.

Valget i Tyskland på søndag ventes å bli uvanlig jevnt og spennende, og Angela Merkels CDU risikerer å miste plassen i regjeringskontorene etter 16 år ved makten. De grønne lå lenge høyt på meningsmålingene, men ventes nå å ende på tredjeplass, og spille en viktig rolle i en koalisjonsregjering.

Til sammen skal det holdes over 1.000 klimademonstrasjoner under Fridays for Future-banneret rundt om i verden. Blant annet har klimademonstranter sperret fergeterminaler langs Den engelske kanal.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT