Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Øyvind Eggen blir «bankdirektør» i Norad

Eggen går nå tilbake til direktoratet for utviklingssamarbeid, hvor han var fagdirektør for evaluering i årene 2013 til 2016.  1. november begynner han som avdelingsdirektør for Kunnskapsbanken. 

— Tungt ansvar, men et fantastisk privilegium å kunne løse oppgaven sammen med hundrevis av dyktige fagfolk i Norad og «halve» statsforvaltningen, sier Øyvind Eggen i en uttalelse på Facebook.

— Bistandens viktigste og ofte vanskeligste oppgave er å bidra til bedre offentlig sektor i utviklingsland. Norad har toppet laget ved å invitere flere titalls andre statlige organisasjoner – departementer, direktorater, universiteter og andre – til akkurat denne jobben, i tillegg til multilaterale, private og ideelle organisasjoner, sier Eggen i en uttalelse på Facebook. 

— Denne enorme kompetansebasen kalles Kunnskapsbanken og bidrar med ekspertise på områder som skatt, statistikk, olje og energi, fiskeri, likestilling, styresett og mye mer. Og jeg skal få være med! sier Eggen. 

Kunnskapsbankens formål er å styrke kompetanse og kapasitet i offentlige forvaltningsinstitusjoner i Norges samarbeidsland.

— Sammen skal vi bidra til at kolleger i mindre privilegerte lands statsforvaltning blir bedre i stand til å løse sine oppgaver og at viktige samfunnsoppgaver blir bedre ivaretatt. 

— Og jeg må venne meg til den Norad-interne tittelen «bankdirektør», som er omtrent den eneste stilling jeg aldri noensinne har hatt som karrieremål, avslutter Eggens Facebook-post.  

Eggen har hatt flere roller som forsker, samfunnsdebattant og leder innen utviklingspolitikk, internasjonal miljøpolitikk og bistand. Han var forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) fra 2007 til 2013, hvor han forsket på effekter av bistand, bistandspolitikk. Fra 2013 til 2016 var han fagdirektør for evaluering i Norad. 

Kilde: Wikipedia, Norad

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT