Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Kirsten Sandberg får Redd Barnas Barnerettighetspris 2021

Menneskerettighetsekspert Kirsten Sandberg får prisen for sitt arbeid med å styrke barns rettigheter i Norge og internasjonalt.

— Det var overveldende å få beskjed om at jeg er valgt ut til å motta Redd Barnas Barnerettighetspris. Dette er virkelig en stor ære og glede, sier Sandberg i en uttalelse på Redd Barnas nettsider.

Kirsten Sandberg er professor i barnerett ved Universitetet i Oslo. Hun har gjennom mange år og en lang yrkeskarriere satt barns rettigheter på dagsorden – både i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet vært medlem av FNs barnekomité i 2011-2019, og var komiteens leder fra 2013 til 2015.

— Prisen er superviktig fordi den setter barns rettigheter på dagsordenen. At jeg mottar den, er en honnør til FNs arbeid på dette feltet. Gjennom arbeidet der har jeg lært at internasjonalt samarbeid er sentralt for at rettighetene til alle verdens barn skal bli realisert. Samtidig er det alle de som jobber med og for barn på grunnplanet, der barn befinner seg, som utfører det daglige arbeidet med å sette barns rettigheter ut i livet, sier hun.

– En betydningsfull talsperson

— Kirsten Sandberg får prisen for sitt utrettelige engasjement og langsiktige arbeid for å styrke og spre kunnskap om barns rettigheter. Hun bruker sin ekspertise om barnerettigheter og står på barrikadene når barn ikke får rettighetene sine oppfylt. Det gjør henne til en betydningsfull talsperson for barn i Norge i dag, og et stort forbilde for mange unge som kjemper for barns rettigheter, sier Kristin Veierød, styreleder i Redd Barna.

Vinneren av Redd Barnas Barnerettighetspris ble kåret blant totalt 33 nominasjoner. Prisen deles formelt ut 18. november.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT