Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

YS’ likestillingspris til ‘Big Enough Global’

– Flerkulturelle er en mangfoldig gruppe. Tiltakene handler derfor ikke om å lage en mal som passer for alle, men å komme med tiltak som kan inkludere og appellere til flere enn det som gjøres i dag, sier daglig leder for Big Enough Global, Kimiya Sajjadi.

Big Enough Global skal hjelpe virksomheter med å rekruttere og beholde flerkulturelle arbeidstakere, og inspirere flerkulturelle  til hvordan de selv kan bidra i arbeidet for et mer mangfoldig arbeidsliv.

– Vi foreslår tiltak og mål for alt fra ekstern kommunikasjon til arbeidsmiljø, ledelse og rekruttering, forteller Kimiya Sajjadi, daglig leder i Big Enough Global, i en uttalelse etter pristildelingen søndag 17. oktober.

Organisasjonen Big Enough Global formidler kunnskap om utfordringer, behov og styrker som personer med flerkulturell bakgrunn kan ha.

– Vi må skape arbeidsplasser der alle ansatte er trygge nok til å kunne være seg selv, påpeker Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS – og juryleder for Likestillingsprisen. 

– Big Enough Global er en verdig mottaker av YS’ likestillingspris for 2021. De ansatte i Big Enough Global er modige nok til å bruke egne erfaringer i arbeidet med å påvirke norske virksomheter, sier Skjæggerud.

«Formålet med prisen er å stimulere til økt innsats i arbeidet for å fremme likestilling og like muligheter for alle», er formuleringen i prisens statutter, og videre at «Med likestilling mener vi alle tiltak som virker til å rette opp skjevheter når det gjelder muligheter til samfunnsdeltakelse, utdanning, arbeid og faglig utvikling».

Juryen for årets pris har bestått av Hans-Erik Skjæggerud (leder), Julie Njåstad Nynes (AVYO), Else Marie Brodshaug (Delta), Nanna Ringstad (Finansforbundet), Lill Fischer (Parat), Rønnaug Mathiassen Retterås (Likestillings- og diskrimineringsombudet) og Hege Herø (sekretær).

YS’ likestillingspris:

Har blitt delt ut siden 1988, første prisvinner var Berit Ås.

Siste prisvinnere:

2020: Norske Kvinners Sanitetsforening

2019: Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU)

2018: Prosjekt «Likestilt arbeidsliv» ved prosjektteamet Helle Ingeborg Mellingen, Merethe Anette Ryen, Ingrid Michalsen og Bent Sigmund Olsen

2017: Bård Stensli, politioverbetjent i PST 

2016: DNB (som likestillingsbevisst arbeidsgiver) 

2015: Elisabeth Grieg, næringslivsleder og samfunnsdebattant

2014:  Den georgiske fagorganisasjonen GTUC (Georgian Trade Union Confederation) og dens kvinnekomité

2013: Helga Aune, jurist med doktorgrad i likestillingsrett

2012: Lars Ødegård, tidligere generalsekretær i Norges Handikapforbund

2011:  Amal Aden, forfatter og foredragsholder

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT