Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Siden Parisavtalen ble inngått i 2015 har banker finansiert fossile prosjekter med 8 tusen milliarder kroner

Internasjonale banker har fasilitert 3.500 milliarder kroner til fossile prosjekter, bare i år, viser en beregning gjort av det amerikanske finansnettstedet Bloomberg.

I år tilflyter omtrent den samme summen grønne investeringer, viser dataene fra Bloomberg. Det er de amerikanske bankene JP Morgan, Citigroup og Bank of America som leder an i finansieringen av olje, kull og gass.

Bloomberg Green legger ikke stort i mellom i sin analyse:

«Siden Parisavtalen ble opprettet på slutten av 2015 har banker spilt en prominent rolle i å muliggjøre den oppvarmingen som står bak en økende grad av dødbringende stormer , branner og flommer. I denne perioden har industrien generert mer enn 17 millarder dollar i provisjon på fasilitering av nesten 4 trillioner dollar fossil finansiering. Pengene har bidratt til karbonutslipp i den grad, at med dagens tempo, vil den globale temperaturen stige godt over de 1,5 gradene som er ansett å være det kritiske nivået som man må unngå.»

Les hele saken hos Bloomberg.

31. oktober starter COP26, klimatoppmøtet hvor landene skal melde inn sitt forsterkede klimamål, med utgangspunkt i ambisjonene som ble etablert i Paris i 2015.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT