Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Anne-Cecilie Kaltenborn er ny styreleder i FN-sambandet

Kaltenborn ble valgt til ny styreleder på FN-sambandets landsmøte i dag. Hun tar over vervet etter Trine Lise Sundnes. Anne-Cecilie Kaltenborn er administrerende direktør i NHO Service og Handel, og skal lede styret, som består av representater fra LO, Tekna, Plan Norge og Care.

Kaltenborn sier hun vanskelig kan tenke seg en mer interessant oppgave enn å få bidra til å formidle kunnskap om, og å diskutere, FNs målsetninger og arbeid i Norge.

— Noen har sagt at FN er del av barnetroen vår, det synes jeg er godt sagt. Vi har vokst opp med en verdensorden hvor FNs organer spiller en vesentlig rolle, om enn en ganske krevende rolle, sier Kaltenborn.

— Vi trenger et FN som er orientert mot de utfordringene som vi deler på planeten, og bærekraftsmålene har maktet å skape en global samtale om noen av våre helt sentrale, felles problemer, sier Kaltenborn i en pressemelding.

Kaltenborn er administrerende direktør for NHO Service og Handel. Før dette var hun generalsekretær i Leger uten grenser. Kaltenborn har en mastergrad i idéhistorie og studert fransk- og europeisk statsvitenskap ved Sciences Po.

— Kaltenborn er svært godt rustet for å ta fatt på oppgavene i FN-sambandets styre, og jeg er fornøyd med at hun takket ja til å bli vår nye styreleder. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med henne og til å ta fatt på arbeidet sammen med henne og det nye styret. Sammen skal vi sørge for at FN-sambandet er godt rustet for fremtiden, sier generalsekretær i FN-sambandet, Anne Cath da Silva.

Kaltenborn og det nye styret begynner arbeidet umiddelbart. I tillegg til Kaltenborn, er også Margrete Bjørge Katanasho (LNU) ny nestleder. Øvrige styremedlemmer er Kristin Sæther (LO), Henrik Munthe (NHO), Mads H. Almås (PLAN Norge), Isak Kvandal (Operasjon Dagsverk), Ida Maria Evensen (Tekna) og Kjersti Dale (CARE).

— FN-sambandet gjør fantastisk mye bra i dag som det er viktig å opprettholde og gjerne forsterke. Skolearbeidet og informasjonsarbeidet er eksempler på dette. Mens Trine Lise Sundnes har vært styreleder, har FN-sambandet også økt sitt fokus på internasjonalt arbeidsliv og ILOs arbeid. Dette er også et viktig område for meg å videreføre, sier Kaltenborn.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT