Utbetalingen av 300 millioner kroner ble kunngjort av Norges statsminister Jonas Gahr Støre under klimatoppmøtet i Glasgow mandag, ifm. et arrangement organisert av Colombias president Iván Duque. Sammen med Storbritannias miljøvernminister Zac Goldsmith og Colombias minister for miljø- og bærekraftig utvikling, Carlos Eduardo Correa (helt til høyre). Foto: SMK

Norge, Tyskland og Storbritannia utbetaler 300 millioner kroner til Colombia for nye og forsterkede tiltak mot avskoging. Dette er en del av klima- og skogsamarbeidet inngått mellom landene i 2015. Av de 300 millionene betaler Norge 195 millioner kroner.

Statsminister Jonas Gahr Støre roste mandag Colombia for innsatsen de har gjort de siste årene:

— Colombia har iverksatt viktige tiltak for å redusere avskoging og beskytte landets utrolige biologiske mangfold. Vi feirer fremgangen under samarbeidet som ble kunngjort i dag og Colombias sterke engasjement for å redusere avskogingen de neste årene, sa Jonas Gahr Støre, ifølge en pressemelding fra Regjeringen.

Colombia’s president Iván Duque uttrykte på sin side takknemlighet for det han sier er «partnerlandenes anerkjennelse»:

— Vi er sikre på at vi nå sammen nærmer oss de siste trinnene for å muliggjøre denne utbetalingen, sa Colombias president Iván Duque i Glasgow.

Colombia, Norge, Storbritannia og Tyskland inngikk regnskogsamarbeid under klimamøtet i Paris i 2015. Samarbeidet ble i 2019 forlenget fram til 2025.

Så langt har Norge betalt ut 555 millioner kroner til Colombia. Over halvparten har vært betaling for utslippsreduksjoner fra redusert avskoging. Norge vil alene bidra med opptil 400 millioner kroner årlig dersom Colombia reduserer avskogingen tilstrekkelig.

- Annonse -Gratis bok til nye abonnenter
Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.

1 kommentar

  1. Det er bortkastet å bruke milliarder på regnskogfond. Mesteparten forsvinner i korrupsjon, og neste gang det er et politisk skifte i et av disse landene begynner snauhoggingen og dreneringen av regnskogen en gang til. Mye bedre om våre demokratiske regjeringer brukte pengene til å kjøpe verneverdig skog og myr i egne land. Men tør de det? Da blir jo bønder og nasjonalt næringsliv sinte, og det er ikke mange politikere som har nok ryggrad til å stå imot denne lobbyen!