Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Flyktninghjelpen leverer 1.500 underskrifter: Krever mer offensiv flyktningpolitikk

Krever 5.000 kvoteflyktninger i 2022, og én milliard kroner ekstra til nødhjelp.

Over 1.500 personer har signert Flyktninghjelpens opprop, som ber Regjeringen om å bevilge én milliard kroner ekstra til nødhjelp til flyktninger og internt fordrevne.

Rekordhøye 235 millioner mennesker trenger nødhjelp globalt, men FN og andre hjelpeorganisasjoner har hittil i år mottatt langt under halvparten av pengene som trengs for å møte behovet.

– Gapet mellom de globale nødhjelpsbehovene og pengene som er tilgjengelig er voksende. For familier på flukt betyr dette kutt i matrasjoner og at mange barn i kriseområder står uten utdanningstilbud. Norge er allerede en viktig bidragsyter, men i møte med de ekstraordinære behovene trengs det nå ekstraordinær innsats, sier seniorrådgiver i Flyktninghjelpen, Eirik Christophersen.

Han er bekymret for situasjonen til verdens mer enn 82 millioner flyktninger og internt fordrevne.

– At nesten ingen asylsøkere kommer hit til Norge må ikke tolkes som at krisen er over. Aldri har flere mennesker vært på flukt i verden, samtidig er det vanskeligere enn noen gang for flyktninger å søke asyl i Europa på grunn av stengte grenser, sier Christophersen.

Underskriftskampanjen krever også at Norge tar imot 5.000 kvoteflyktninger i 2022, i tråd med FNs anbefalinger.

I Hurdalsplattformen står det at Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil prioritere å ta imot kvoteflyktninger via FN og at antallet skal ses i sammenheng med nivået på asylankomster. Hittil i år er antallet asylankomster til Norge 1.267, dermed går vi mot det laveste tallet siden 1985.

1.521 har signert Flyktninghjelpens opprop. Underskriftene er delt sammen med et brev til utenriksminister Anniken Huitfeldt, utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT