Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Bergen arrangerer nattevandring for FNs bærekraftsmål igjen

Etter at fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av korona, er det nå klart for nattevandring for FNs bærekraftsmål i Bergen.

I 2019 deltok mer enn 3000 personer, blant annet daværende statsminister Erna Solberg.

I 2018 og 2019 gikk flere tusen mennesker den opplyste løypen fra Fløibanen opp til Skansen og ned til Vågsallmenningen. Årets løype er litt kortere, og stopper ved Skansen brannstasjon. Løypen er åpen hele uke 47, og det vil være underholdning og noe varmt å drikke på toppen ved Skansen brannstasjon mellom klokken 17 og 20. Arrangøren har valgt å bruke en hel uke for at så mange som mulig skal kunne delta, samt gjøre det lettere å holde én meters avstand, heter det i pressemeldingen.

– Nattevandringen skal være en holdningsskapende informasjonskampanje, og det lykkes vi best med hvis skoleklasser kan gå løypen på dagtid, og familier kan gå på kveldstid. Vi ønsker å spre kunnskap om FNs bærekraftsmål på publikums premisser, og i år kan alle vandre når det passer best for dem, sier Lisbet Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank.

Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune arrangere vandringen i et samarbeid.

Interaktiv løype

Nytt av året er også en app, som gjør at de som går kan interagere med de 17 bærekrafts-stoppene langs løypen. For hvert bærekraftsmål vil man i appen få opp en video, en informasjonstekst og en liten quiz. Appen heter Tidi, og er nå tilgjengelig for nedlasting på iPhone. Den er ventet å også bli tilgjengelig for Android-brukere i løpet av uke 46.

– Vi har valgt å ta i bruk teknologi for å skape en enda mer interaktiv opplevelse i år. På den måten ønsker vi å gi både store og små muligheten til å lære mer om bærekraftsmålene på en engasjerende og underholdende måte, sier Nærø.

– Vi oppfordrer alle til å ta med seg barn, barnebarn, venner og kjente og vandre løypen enten på åpningsdagen eller i løpet av uken. Har man ikke mulighet til å være med på åpningen, kan man følge livesendingen fra egen stue, sier Nærø.

Konkurranser

Det vil bli holdt to konkurranser for barn (og voksne) gjennom hele uke 47. Quizen med spørsmål om bærekraftsmålene er den første, der vinneren får årskort til VilVite-senteret for hele familien.

Den andre konkurransen er en dansekonkurranse, der alle oppfordres til å sende inn sine beste danse-moves til Sammen-dansen. Vinneren får gavekort for fire personer fra Bergen Live, som kan brukes til en valgfri konsert eller Bergensfest. Det vil bli laget en musikkvideo av alle innsendte bidrag, som blir delt i sosiale medier.

Årets vandring starter i Vetrlidsallmenningen lørdag 20.november kl 13.30.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT