Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Utenriksministeren: – Uakseptabel utkastelse i Sheikh Jarrah, Øst-Jerusalem

Utenriksministeren tok opp husutkastelsen da hun i går ledet et møte i FNs sikkerhetsråd om den israelsk-palestinske konflikten.

– Utkastelsen av Salihiya-familien fra hjemmet deres i Sheikh Jarrah i okkuperte Øst-Jerusalem natt til 19. januar er uakseptabel, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Israelske myndigheter rev boligen etter først å ha arrestert familiemedlemmer og andre som oppholdt seg der. Dette er den første utkastelsen i den særlig spente bydelen Sheikh Jarrah siden 2017.

– Rettighetene til palestinere i Øst-Jerusalem må respekteres. Selv om mange er sinte, oppfordrer jeg nå alle til å unngå en ny oppblussing av vold, sier utenriksministeren i en pressemelding.

Sikkerhetsrådet har tidligere fordømt alle tiltak som har som mål å endre den demografiske sammensetningen, karakteren og statusen til det palestinske området okkupert siden 1967, inkludert Øst-Jerusalem.

– Vi støtter frivillige organisasjoner som blant annet arbeider for å beskytte den palestinske befolkningens rettigheter, som gir juridisk bistand mot rivningsvedtak og som forsvarer palestineres rett til å ytre seg om situasjonen, sier utenriksministeren.

Norge anser de israelske bosettingene på okkupert land, også i Øst-Jerusalem, for å være i strid med folkeretten.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT