Utenriksdepartementet fraråder reiser til Sri Lanka

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Bakgrunnen er vedvarende sosial og politisk uro som følge av den dype økonomisk krisen i landet.

Sri Lanka er inne i en vanskelig økonomisk krise som følge av høye matpriser, hyppige strømbrudd og mangel på drivstoff.

«Situasjonen er ustabil og uforutsigbar, og myndighetene har innført unntakstilstand og portforbud i hele landet. Det har vært voldelige demonstrasjoner i flere deler av landet. Ambassaden i Colombo har begrenset mulighet til å bistå nordmenn som befinner seg i landet», ifølge UD.

Nordmenn som allerede er på Sri Lanka oppfordres til å følge utviklingen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet.

«Generelt anbefaler vi alle norske borgere som planlegger en reise å laste ned appen Reiseklar. Her finner du oppdatert informasjon om rundt 200 land. Vi anbefaler videre at du registrerer reisen din i appen slik at du kan motta viktige meldinger fra norske myndigheter.»

LES OGSÅ: