Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Eks-geriljasoldat og populist videre til annen valgrunde i Colombia

Eks-geriljasoldaten Gustavo Petro og den populistiske eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández møtes i andre valgomgang i det colombianske presidentvalget.

62 år gamle Petro har etter at mer enn 97 prosent av stemme er talt opp drøyt 40 prosent av stemmene og kan bli landets første venstreorienterte president noensinne. Bak ham følger den populistiske eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández med 28 prosent.

På målinger før valget så høyrekandidaten Federico Gutiérrez ut til å bli Petros argeste konkurrent, men Hernández klatret de siste ukene. Andre valgomgang avholdes 19. juni.

Petro var tidligere medlem av den venstreorienterte M-19-geriljaen og ble tatt til fange av landets militære i 1985. Senere tok han et oppgjør med M-19, og han har lenge vært en kjent skikkelse i colombiansk politikk, blant annet som ordfører i hovedstaden Bogotá.

I 2018 tapte han andre valgomgang mot høyrekandidaten Iván Duque, som forlater presidentposten som en svært upopulær mann som ikke har levd opp til valgløftene.

77 år gamle Hernández har få bånd til partier, lover å få slutt på statlig sløsing og vil belønne alle som angir korrupte tjenestemenn.

(©NTB)

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT