Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norfund og KLP investerer i Afrika

Norfund og KLP investerer 410 millioner kroner i selskap som skal gi bedrifter i Afrika rimelig og ren energi.

KLP, Norges største pensjonsselskap, har gjort en rekke investeringer i fornybar energi i utviklingsland sammen med Norfund. Dette gjøres gjennom deres felles selskap, KLP Norfund Investments AS. Investeringer er gjort blant annet i Afrikas største vindkraftanlegg i Kenya, Mosambiks første storskala solpark og verdens største solenergipark i Egypt. De har også investert i fornybar energi til bedriftsmarkedet i Asia.

Nå skal selskapene investere i CrossBoundary Energy, som tilbyr fornybar energi direkte til større bedrifter i Afrika. CrossBoundary Energy bygger nå ut prosjekter som skal gi strøm til 30 bedriftskunder i 14 afrikanske land. Norfund og KLPs investering skal gi selskapet muligheten til å fullføre denne utbyggingen.

Kristoffer Valvik. Foto: Norfund

— Vi tror at slike distribuerte løsninger direkte til bedrifter vil spille en avgjørende rolle i å bidra til at den nødvendige veksten i Afrika kan baseres på fornybar energi, sier Kristoffer Valvik, investment manager i Norfund, i en pressemelding 14. juli.

CrossBoundary Energy bygger nå opp prosjekter til en verdi av 1,9 milliarder kroner som består av 150 MWp solenergi, 50 MWh batterilagring og 12 MW vindkraft. Strømmen blir solgt direkte til store bedrifter som Unilever, Heineken og AB InBev. Med investeringen fra KLP og Norfund planlegger selskapet å bygge en portefølje på over 300 millioner USD i løpet av de neste fem årene.

— Vi er veldig glade for å ønske Norfund og KLP velkommen som investorer. Deres engasjement er i tråd med vår tro på at næringslivet over hele Afrika bør kunne dra nytte av billigere, renere og mer pålitelig kraft, sier Pieter Joubert, president og chief investment officer i CrossBoundary Energy, i pressemeldingen.

Unilever Tea Kenya
Unilever Tea Kenya har et bakkemontert solcelleanlegg i Kericho, Kenya. Foto: CrossBoundary Energy

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT