Samia Suluhu Hassan, Tanzanias president. Foto: Wikimedia / Gospel Kitaa / CC BY-SA 2.0
- Annonse -

Lånet er på 1,046 milliard dollar og gjelder for en periode på 40 måneder.

– Ringvirkninger fra krigen i Ukraina bremser Tanzanias gradvise økonomiske gjenreising etter koronapandemien og forverrer landets utvikling og reformutfordringer som skal ha til hensikt å få liv i økonomien, står det i en uttalelse fra IMF.

IMFs eksperter mener at Tanzania derfor trenger hjelp for å kunne gjennomføre reformer og vekke det økonomiske potensialet.

Krigen i Ukraina har ført til dyrere mat og drivstoff verden rundt. Spesielt hveteprisene er grunn til bekymring, påpekte IMF nylig i en rapport. Afrikanske land sør for Sahara importerer 85 prosent av kornbehovet, og Tanzania er blant de største forbrukerne.

- Annonse -