Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norsk diplomat i Russland skjelte ut hotellpersonale: «Jeg hater russere»

Norsk diplomat skjelte ut resepsjonistene på et hotell i Murmansk. Klagde på hotellrom og rengjøring. UD beklager på det sterkeste, melder både VG og NRK.

– Jeg hater russere, sa den kvinnelige diplomaten til resepsjonistene på et hotell i Murmansk. Hendelsen skjedde tidligere i sommer. – Dere bare roter til alt. Dette er skammelig, fortsetter kvinnen.

– Hvor rent er egentlig det rommet? Jeg er vant til å vaske, jeg er fra Skandinavia. Ikke som en russisk dame som bare vasker som dette.

UD bekrefter overfor NRK lørdag at kvinnen er en norsk diplomat i Russland.

– Utenriksdepartementet beklager sterkt denne hendelsen. Uttalelsen reflekterer på ingen måte norsk politikk eller norske holdninger overfor Russland og russere. Saken blir nå fulgt opp internt i departementet, sier kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes i Utenriksdepartementet, i et skriftlig svar til flere norske medier lørdag ettermiddag.

– Hat, nasjonalisme og fremmedhat, sier russisk UD

Den russiske statskanalen Russia Today melder at russisk UDs talsperson Maria Zakharova sier at russiske myndigheter nå vurderer sine muligheter.

– Det russiske utenriksdepartementet vurderer nå hvordan vi skal svare på denne forferdelige handlingen av hat, nasjonalisme og fremmedhat, skriver Zakharova på sin Telegram-konto.

Ingen norske medier har foreløpig identifisert den norske diplomaten. Transit magasin kjenner til hennes identitet.


LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT