Videoen av den norske diplomaten som skjeller ut russisk hotellpersonale spres på internett. "Jeg hater russere", sier hun til personalet.
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

– Jeg hater russere, sa den kvinnelige diplomaten til resepsjonistene på et hotell i Murmansk. Hendelsen skjedde tidligere i sommer. – Dere bare roter til alt. Dette er skammelig, fortsetter kvinnen.

– Hvor rent er egentlig det rommet? Jeg er vant til å vaske, jeg er fra Skandinavia. Ikke som en russisk dame som bare vasker som dette.

UD bekrefter overfor NRK lørdag at kvinnen er en norsk diplomat i Russland.

– Utenriksdepartementet beklager sterkt denne hendelsen. Uttalelsen reflekterer på ingen måte norsk politikk eller norske holdninger overfor Russland og russere. Saken blir nå fulgt opp internt i departementet, sier kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes i Utenriksdepartementet, i et skriftlig svar til flere norske medier lørdag ettermiddag.

- Annonse -

– Hat, nasjonalisme og fremmedhat, sier russisk UD

Den russiske statskanalen Russia Today melder at russisk UDs talsperson Maria Zakharova sier at russiske myndigheter nå vurderer sine muligheter.

– Det russiske utenriksdepartementet vurderer nå hvordan vi skal svare på denne forferdelige handlingen av hat, nasjonalisme og fremmedhat, skriver Zakharova på sin Telegram-konto.

- Annonse -Frontrunner.site

Ingen norske medier har foreløpig identifisert den norske diplomaten. Transit magasin kjenner til hennes identitet.


LES OGSÅ:

- Annonse -
- Annonse -