President João Lourenço håper på gjenvalg i Angola, men mange av landets innbyggere har mistet troen på den tidligere frigjøringsbevegelsen MPLA og spør hvor det blir av inntektene fra landets oljerikdom. Foto: Wikimedia / João Santa Rita - VOA / Public Domain

Flertallet av velgerne i Angola er i dag for unge til å ha opplevd den første runden med borgerkrig i landet, som i 1992 ble rundet av med et flerpartivalg der frigjøringsbevegelsen MPLA og dets leder Jose Eduardo dos Santos gikk seirende ut av.

MPLA har styrt Angola i alle år siden uavhengigheten, men utfordres nå av sju andre partier. Den viktigste rivalen er imidlertid Unita, den tidligere opprørsgeriljaen som ble støttet av USA og Sør-Afrika i krigen mot sovjetstøttede MPLA.

For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.